Önceden baya alıyorlardı çok fark vardı. Sonra onu azalttılar vergisi mi ne azaldı öyle bir şey oldu. Çok fark aldığı zamanlarda bankalar daha fazla fark alıyordu.
Döviz kurları sayfasından canlı olarak en güncel rakamlar üzerinden döviz kuru fiyatları takibi yapabilir, serbest piyasada döviz alış-satış rakamlarını görebilirsiniz.
Ben yine döviz bürosundan alma taraftarıyım. Alıma da işlem ücreti koyuyor çoğu çünkü. Eğer dolar hesabınız varsa ve faizli şekilde yatırım yapmak istiyorsanız, kendiniz alıp bankadan hesabınıza yatırın.
Euro şu an serbest piyasalarda 18 lira. Örneğin Ziraat Bankası'nı efektif alış fiyatı 17.52 TL. Bu bankadan bozdurursanız 0.48*300'den 144 lira komisyon ödemiş olursunuz. Bir döviz bürosuna giderseniz bu fiyat 17.90 bandından olur ve daha az komisyon dersiniz.