Dövme ve göz ameliyatında yedek astsubay olmaya engel bir durum var mı?

donaldzuramp

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar öncelikle hepinize merhaba. Ben 25 yaşındayım ve eczane hizmetleri bölümü mezunuyum. Şubat ayında bir göz ameliyatı geçirdim. Sol dirsek ve alt kolumda, sağ alt kol ve bileğime ve sol dizimde dövmelerim var. Bunlardan herhangi birisi yedek astsubay olmama engel mi? Yedek astsubaylık çıkma olasılığı nedir? Çıkarsa görevim ne olur? Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

Yedek astsubaylıkla dövme sorun olmaz. Göz konusunda birşey diyemem, geçirilen ameliyata yapılan testlere sağlık raporuna göre değişir durum.
Ameliyat olduğum için göz doktorundan askerliğe engel olmadığına dair testlerle beraber rapor almıştım ama bu yedek astsubaylığı etkiler mi pek bir fikrim yok.

Ameliyat olduğum için göz doktorundan askerliğe engel olmadığına dair testlerle beraber rapor almıştım ama bu yedek astsubaylığı etkiler mi pek bir fikrim yok.
Zorunlu askerlik ile yedek astsubaylık arasında farklar var, dediğim gibi yedek astsubaylıktada muhtemelen baktıkları bir kriter vardır o rapora göre. Ona birşey diyemeyeceğim.

Zorunlu askerlik ile yedek astsubaylık arasında farklar var, dediğim gibi yedek astsubaylıktada muhtemelen baktıkları bir kriter vardır o rapora göre. Ona birşey diyemeyeceğim.
Anladım, cevabın için teşekkür ederim. İyi akşamlar.

Yedek astsubaylıkla dövme sorun olmaz. Göz konusunda bir şey diyemem, geçirilen ameliyata yapılan testlere sağlık raporuna göre değişir durum.

Katılıyorum. Ama gözünde ciddi problemler olan devrelerim de vardı. Gözünde sorun olsa bile gözlük ile görebiliyorsan gözlüklü piyade olabilirsin . Yedek astsubaylık(astçavuşluk), muvazzaf değil de yükümlü askerlik olduğu için sağlık ocağından aldığın askerliğe elverişlidir raporu yeterlidir. Eğitim birliği bir komando tugayı çıkarsa eğer askere gittiğinde sen dahil bütün bölük hastaneye götürülür. Sağlık kurulunda komando muayenesi yapılır. Eğer komando olamaz raporu alırsan komando birliği seni bir piyade birliğine gönderir ve eğitimini orada tamamlarsın. Baştan piyade birliğine düştüysen zaten muayene falan yapılmıyor sorun çıkmıyor.

Çıkma olasılığını kimse bilmiyor genelde kulaktan kulağa bilgilerle insanlar fikir ediniyor. Ben Manisa 1. komd. Tug. Eğitim gördüm. Orada 800 kişi Asb/Atğm adayları %70 BESYO, lojistik, muhasebe bölümleri mezunu, geri kalan da diğer bölümlerden mezundu. Ben radyoloji mezunuyum. Benim gibi 8 10 kişi vardı bildiğim. Bu benim eğitim aldığım birlik için geçerliydi.

Şöyle bir durum da var. Sen eczane hizmetleri mezunusun, sana samsun çıkabilir(sağ. Asb). Ve geri kalan diğer askeri sınıflar çıkabilir(piyade, komando, topçu, tankçı, istihkam vs.) Samsun çıkarsa 1 ay eğitim alıp 11 ay kıt'a görevi yaparsın. Genelde revirde çalışıyorlar. Diğer sınıflar 2,5 ay ila 3 ay arası eğitim süreleri değişkenlik gösteriyor. Kalan süre de kıt'a(toplam 1 yılı geçemez) bu eğitim bittiğinde de kura çekiliyor ve gittiğin yerde sınıfın ile alakalı sorumlu olduğun işleri yapıyorsun(sana iş veriyorlar). Ben eğitim aldığım yer gibi bir eğitim birliğinde bölük asb. Yardımcısı/Takım asb. Olarak çalıştım. Eğitim bittiğinde işleyişi öğrenmiş olacağın için şimdi sana ne anlatsam boş yani her birlik genel olarak benzer ama farklı düzenleri vardır.

Senin şu anda odaklanman gereken tek şey var; başvuru yapıp sınıflandırma sonucunu beklemek. Yedek asb olarak seçilmediysen bunların hiçbir önemi yok.

Çok teşekkür ederim, 31 Ekim'de belli olacak işte. Çıkar mı çıkmaz mı düşünüp duruyorum. Çıkarsa, imkan olursa kalmak istiyorum çünkü.

Rica ederim. Son durum nedir?
Merhaba, Sağlık sınıfından Yedek Astsubay olarak Samsun 15. Piyade Eğitim Tugayı 5. Piyade Eğitim Taburundayım. Sorduğun için için teşekkür ederim. Nasıl bir eğitimden geçeceğiz bakalım...

Hayırlı olsun size. Bilgilendirirseniz memnun olurum. Boynumda ve göğsümde 2 adet dövme var. Dövme yedek subaylık için sorun oluyor mu? Ben yedek subaya başvurdum hukuk mezunuyum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…