Dövüş için spor önerisi

Kick-box önerisi kulağa hoş gelecektir.. Hem ayak hem tekme hem yumruk. Daha sertini istiyorsan Muay-thai. Dirsek de var..

Kendimi savunmak için bir spor dalına başlayacağım ama hangisinden başlayacağıma karar veremedim amacım karşıdakine ölümcül darbeler vermek, bir yerlerini kırmak değil daha az zarar verecek şekilde etkisiz hale getirmek.
Hocam ben 2 yıldır Shaolin Kung-fu yapıyorum askerlerde eğitim verilen yakın dövüş tarzı modernize dille anlatırsam Judo Tekvando Boks Muay Thai karşımı block ve kitleme hareketlerinin bol olduğu bir spor diyebilirim. Sizin istediğiniz terimlere uygun dövüş sporudur fakat çok az salonu var ve çoğu baştan savma öğretiyor hani o internette gördüğünüz çakma Çin ustaların yaptığı gibi gerçek hayatta işinize yaramayacak şekilde öğretiyorlar ve çok pratik bir spor değil senelerinizi vermeniz gerekiyor ama senelerinizi verirseniz cidden çok güzel bir spor. Kung-fu'cu olmama rağmen şahsen ben Boksu daha çok seviyorum özellikle yanına Güreş eklerseniz sokakta çok büyük ihtimalle kendinizi savunabilirsiniz. Size naçizane önerim sokakta kavgadan kesinlikle uzak durun kimden ne çıkacağı belli olmaz eğer kendiniz kavganın içerisinde bulursanız da karşınızdaki kişinin bir yerlerini kırmamak için uğraşmayın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı