Doğal Afetler

Thi3f

Kilopat
Türkiye'de insanlar sadece yumurta kıça dayanınca harekete geçiyor. Örneğin İstanbul'da yakın zamanda olan deprem. Olduğu gün herkes korktu, önlemler alınacak dendi. Toplanma alanları, deprem çantaları oluşacak denildi. Daha sonra baktılar depremin arkası gelmedi, herkes sanki bir daha olmayacak gibi rahat takılıyor. Ülkemde en gereksiz şeyler hakkında milyon tane önlem alınır ama bu tarz insan hayatını tehdit eden, çok büyük kayıplara neden olabilecek doğal afetlere karşı doğru dürüst önlem alınmaz. Siz ne düşünüyorsunuz bu hakkında ? Neler yapılması gerek ?

O alanlar yapılsa bile ondan önce alınması gereken önlemler var. Sağlam bina yapılmalı ve çarpık kentleşme engellenmeli. Bunları yapmak için de kentsel dönüşüm veya yeni binalar yapılması lazım. Ki bunlar oldukça masraflı. Şu dönemde de zaten ev piyasası depremden çok etkilendi. Artık kiralık ev bulmak zor. Çoğu insan yeni ve sağlam ev arıyor ve bu yüzden satılık ilanlar artıyor. Ve devlet de binalara el atamıyor çünkü para yok.

15 milyon kayıtta insan var. Biz ona 18 milyon diyelim. 18 milyon insan için kimse Istanbul gibi bir ilde bir sey yapamaz. Ama bireysel olarak yapılacak birçok şey var.

Misal belediyeyi arayıp evin ne durumda olduğunu öğrenmek için ekip gondertebilirsin. Evindeki mobilyalar için önlemler alabilirsin. Böyle bir durumda ailenin nerede bulusucagini konusabilirsin. Paraciklarin enkaz altında kalmasın diye bankaya yatırabilirsin. Kacak kat çıkanlara tepki gösterebilirsin. Daha da gider bu saydiklarim.

Kisacasi her şeyi devletten beklemeden önce ben ne yapıyorum acaba demek lazim. Millet battaniyelerle dışarı çıkarken ben evimde müzik dinliyordum. Bu konularda biraz vurdum duymaz veya cesaretli olabilirim.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı