Doğru Şarj Nasıl Edilir?

Makaleler
3
Bende Xiaomi Redmi Note 7 var. 4000 mAH bataryası olduğu için şarjı baya bi gidiyor. Gece olduğunda yatacağım zamanlarda şarjı genelde 10 15 oluyor ve şarja takıp uyuyorum. Telefon %100 şarj olduktan sonrada uzun süre hala şarjda kalıyor çünkü o sırada uyuyorum. Bunun telefona bir zararı var mıdır?

Yanlış Bilgilendirme
Var tabii ki, piline değer veriyorsan bu davranışına son verebilirsin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Telefonunda şarjının %15 düşmesinin bekleme kullanılan pillerden dolayı %40 gibi civarlarda takmak daha iyi yanii kısaca şarja takmaktan korkmayın.

Seneryo olarak eve geldiğiniz zaman şarjınız %50 civarıdır ve bakıcağınız zaman alabilirsiniz daha sonra yatmadan önce şarja takarsınız şarjının tahminen %40 civarı olur.

Ben kendi kullanımımda telefonun şarjını %30 aşağıya düşürmemeye çalışıyorum.

Telefonu ilk şarja taktığında olması lazım, uyarı veriyor telefonunuzu uzun süre şarjda bekletmek yerine kısa kısa şarj etmeniz daha sağlıklı diye.

Telefonu ilk şarja taktığında olması lazım, uyarı veriyor telefonunuzu uzun süre şarjda bekletmek yerine kısa kısa şarj etmeniz daha sağlıklı diye.
Evet öyledir ama napalım tüm gün işte kullanıyorum gece yatağa girdiğimdede şarja koyup diğer ki gün kullanıyorum

Ne kadar doğru, ne kadar yanlış bilemiyorum ama kendi telefonumu şu şekilde şarj ediyorum.

Telefonumun şarjı %15'in altına düştüyse o zaman şarj etmeye başlıyorum. Şarj %100'e ulaşana kadar şarj etmeye devam ediyorum. 2 yıldır bu şekilde şarj ettim ve batarya sıkıntısız durumda.

Bende de Mi9 SE var. Ben genellikle %20'nin altına düşürmeden şarja takıyorum ve %100 olduğunda çıkarıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…