Doktor yazısını okuyabilen var mı?

clash royale

Kilopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba 2 gün önce ağzıma implant takıldı. Doktor bana bir reçete yazmıştı birkaç şey soracaktım. Reçetede 2 kutu verilmiş olan ilaçlar da var onları 2 kutu bitene kadar kullanmam mi lazım? Fotoğrafta augmentin ilacının yanında 10 bir şey yazıyor. Augmentin içinden 14 hap çıkıyor ben 10 tane mi kullanacağım yoksa hepsini mi içeceğim? Bilen bir doktor eczaci arkadaş varsa cevaplara çok makbule geçer.

16873049777601153163354398752532.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam onlar okunabiliyor evet ama onu sormuyorum augmentinin yanında 10 bir şey yazıyor ne onu anlamadim
E ama ilaçların kendi çeşitlerine bakmak aklına gelmedi mi? Bir bak 875 amoksisilin 125mg klavulanik hangi Augmentin setinde varmış. Görürsün, diğerleri de aynı şekilde çözülecek kadar kolay.

Augmentin Bid 1000 mg 10 film tablet
D: 1b (1 box yani 1 kutu), S: 2x1 yani günde 2 kere, hemen alınacak
Augmentin'in 10'lu kutusunu yazmış aslında ama size 14'lü kutu verildiyse bitirene kadar kullanın 7 gün, bir şey olmaz. Doktora veya eczaneye tekrar sorma imkanınız varsa sorup ona göre 10 tanesini içebilirsiniz.

Cataflam draje, ağrı olunca
D: 1b, S: 2x1 yani günde 2 kere (ağrı olunca kullanın ama 12 saatte birden sık almayın, ağrı bitince kullanmayı bırakın demek istemiş burada diye düşünüyorum)

Andorex gargara, günde 3 defa
D: 1b, S: 3x1 yani günde 3 defa, yarından itibaren

Reçetelerde en üste ilacın adı, gramajı, şekli vs yazılır. Tablet, draje, gargara, intramusküler enjeksiyon vs gibi
D, kutu sayısını gösterir, Rakam + B yazılır, B = Box yani kutu anlamındadır.
S ise nasıl kullanılacağı anlamına gelir, günde kaç kez, haftada kaç kez vs.

Hangi ilacı 2 kutu verdiler, burada herhangi bir ilaç 2 kutu gibi değil sanki?

Zaten bu reçeteyi eczaneye götüreceksiniz, eczane size ilaç kutularıyla beraber nasıl kullanmanız gerektiğini söyleyecek. Sizin deşifre etmenize gerek yok reçeteyi. Eczacı veya doktor yeterli bilgi vermemiş veya siz dinlememiş/unutmuşsunuz. Böyle durumlarda en doğrusu yine doktorunuza ve eczacınıza sormaktır.

Son düzenleme:
Reçetelerde en üste ilacın adı, gramajı, şekli vs yazılır. Tablet, draje, gargara, intramusküler enjeksiyon vs gibi
Şu kısmı makale olarak bir yerlere iliştirirsen güzel olur, ben hazır mamaya karşı olsam da. :)

Augmentin Bid 1000 mg 10 film tablet
D: 1b (1 box yani 1 kutu), S: 2x1 yani günde 2 kere, hemen alınacak
Augmentin'in 10'lu kutusunu yazmış aslında ama size 14'lü kutu verildiyse bitirene kadar kullanın 7 gün, bir şey olmaz. Doktora veya eczaneye tekrar sorma imkanınız varsa sorup ona göre 10 tanesini içebilirsiniz.

Cataflam draje, ağrı olunca
D: 1b, S: 2x1 yani günde 2 kere (ağrı olunca kullanın ama 12 saatte birden sık almayın, ağrı bitince kullanmayı bırakın demek istemiş burada diye düşünüyorum)

Andorex gargara, günde 3 defa
D: 1b, S: 3x1 yani günde 3 defa, yarından itibaren

Hangi ilacı 2 kutu verdiler, burada herhangi bir ilaç 2 kutu gibi değil sanki?

Zaten bu reçeteyi eczaneye götüreceksiniz, eczane size ilaç kutularıyla beraber nasıl kullanmanız gerektiğini söyleyecek. Sizin deşifre etmenize gerek yok reçeteyi. Eczacı veya doktor yeterli bilgi vermemiş veya siz dinlememiş/unutmuşsunuz. Böyle durumlarda en doğrusu yine doktorunuza ve eczacınıza sormaktır.
çok sağ olun aile hekimi 2 kutu cataflam ve 2 kutu gargara yazmıs solda onların adlarının yanında 2 yazıyor zaten fakat sigorta 1 ilaç karşıladığı için bana 1 tane vermiş eczane bundan yeni haberim oldu. Tekrardan çok sağ olun

solda onların adlarının yanında 2 yazıyor
Attığınız el yazısını diyorsanız solda Roma rakamlarıyla I, II, III yazıyor yani 1. ilaç, 2. ilaç, 3. ilaç anlamında, kutu anlamında değil. Hepsi birer kutu bu reçetede.

Ama aile hekimi E-reçete yazdıysa ve onu kast ediyorsanız doğrudur, fazla fazla bulunsun diye E-reçeteye 2'şer yazmıştır belki.

Attığınız el yazısını diyorsanız solda Roma rakamlarıyla I, II, III yazıyor yani 1. ilaç, 2. ilaç, 3. ilaç anlamında, kutu anlamında değil. Hepsi birer kutu bu reçetede.

Ama aile hekimi E-reçete yazdıysa ve onu kast ediyorsanız doğrudur, fazla fazla bulunsun diye E-reçeteye 2'şer yazmıştır belki.
2 ve 3 roma rakamlarının üstünde sanki 2 yazıyor ve evet aile hekimin yazdığını kast ediyorum fakat sonradan bu reçeteye bakınca burada sanki 2 gibi gördüm ondan dedim

2 ve 3 roma rakamlarının üstünde sanki 2 yazıyor ve evet aile hekimin yazdığını kast ediyorum fakat sonradan bu reçeteye bakınca burada sanki 2 gibi gördüm ondan dedim
Yok hocam onun üst ve alt yatay çizgilerini tek seferde yapmış, 2 gibi gözüküyor ondan. Elle yazılan reçetelerde kutu sayısı dediğim gibi D: xb olarak yazılır, X kutu sayısıdır. (D:1b, D:2b, D:3b...)

Aile hekimi size kolaylık olsun diye ikişer yazmış herhalde ama sigorta hangi ilacı kaç kutu ödüyor vs her zaman bilinemiyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı