Olmaz hatta sana Microsoft'un Dublin şubesinde çalışan bir YTÜ Matematik mezunun röpartajını bırakayım:Hocam hedefim YTÜ ama sanırım orada dersler İngilizce değil ve ben de İngiltere'ye gitmek istiyorum bu sıkıntı olur mu?
Elektrik-Elektronik Mezunuyum. Gömülü yazılımda çalışıyorum. Geçiş yapabileceğim alanları sıralayım:Mühendis başka ne olabiliyor?
Hocam bilgisayar mühendisi yazılımcı olabilir mi yurt dışında?
Tıp okumayan herkes sadece hastanede çalışıyor sanıyor. Finans sektöründe hiçbir diploma da gerekmiyor, herkese açık alanları saymanız mühendislere özgü sayılmıyor.Mühendislerin farklı sektörlere kayma imkanı çok fazla. Günümüzde neredeyse her sektörde mühendisler değer görüyor. Mühendisliğin farklı alanlarında çalışılabilir, iş dünyasına geçilebilir, finans olabilir, kısmen mühendislik altında ama yazılım olabilir, gibi gibi. Mühendislerin farklı alanlara kendini geliştirip kayma imkanı var.
Doktorluk vs bilgisayar mühendisliği siz olsanız hangisini tercih edersiniz? Nedenini de yazabilir misiniz?
Tıptan finansa geçen kaç kişi biliyorsun? Gazi Tıp'ta herhangi bir matematik dersi verilmiyor örneğin. Çoğu mühendislik en az 2 matematik ve 1 ekonomi dersi alıyor.@Birhibile İlaç üretimi, aşı üretimi, hijyen için ürünler, bakım ürünleri, kozmetik gibi alanlar da var doktorluk için. Sektör olarak değiştirdiğin bir şey yok ki? Doktor da müdür olabiliyor, bunun için diplomanın önemi yok.
Tıp okumayan herkes sadece hastanede çalışıyor sanıyor. Finans sektöründe hiçbir diploma da gerekmiyor, herkese açık alanları saymanız mühendislere özgü sayılmıyor.
Direkt yanlış bilgi. Finans sektöründen kastım muhasebeci ofisi açmak değil. Yatırım bankacılığı, finansal analist, quant alanından bahsediyorum ki bu alanların inanılmaz bir prestij beklentisi var. Yıllardır oynayan ünlü profesyonel bir poker oyuncusu ya da kendi başına belgelenebilir bir şekilde yatırımdan milyonlar kazanmış birisi değilseniz diplomasız bu alana girmeniz imkansız. Herkese açık bir alan kesinlikle değil, hatta tam tersi çünkü inanılmaz bir prestij beklentisi var. Bu alanda çalışan bir sürü mühendis biliyorum, bir tane doktor görmedim. Kaldı ki standart bir tıp eğitiminde alınan matematik bilgisi ve yoğunluğu mühendisliğe göre çok kısıtlı.Tıp okumayan herkes sadece hastanede çalışıyor sanıyor. Finans sektöründe hiçbir diploma da gerekmiyor, herkese açık alanları saymanız mühendislere özgü sayılmıyor.
Tıpı bu kadar gömmeyin. İl/ilçe sağlık müdürü oluyorlar. Başhekimliikte çalışabiliyorlar. Başhekim veya yardımcısı olabiliyorlar. TUS'u kazananlar da üniversitede çalışırlarsa rektörlüğe kadar yükselebiliyor. Tıp okuyup tıp mühendisliği üzerine de yüksek lisans yapılabilir. Sağlık sektöründe en çok kazandıran şeylerden biri cihazlar ve makinelerdir.Tıp mezunu olup müdür de olabilirsin, engelleyen bir şey yok ama nerenin müdürü olacaksın?
Tıpı bu kadar gömmeyin. İl/ilçe sağlık müdürü oluyorlar. Başhekimliikte çalışabiliyorlar. Başhekim veya yardımcısı olabiliyorlar. TUS'u kazananlar da üniversitede çalışırlarsa rektörlüğe kadar yükselebiliyor. Tıp okuyup tıp mühendisliği üzerine de yüksek lisans yapılabilir. Sağlık sektöründe en çok kazandıran şeylerden biri cihazlar ve makinelerdir.
Sağlık sektörü, sizin sandığınız kadar dar bir alan değil.
Buna rağmen tıp okunmasını tavsiye etmiyorum. İstekli olsanız bile sizi bitirir, resmen eziyet. Sebeplerini önceki yazılarımda söyledim.