Doktorun yazdığı vitamin desteği fazla mı?

610052

Hectopat
Arkadaşlar geçen doktora gittim kan tahlili vs yaptırdım, test sonucunda B12, D3 ve demir vitaminlerimin eksilerde çıktığını gördüm, doktor bunun için hap ve iğne yazdı. Doktora yakında spora başlayacağımı bu yüzden bana ekstra olarak çinko ve magnezyum desteği de yazıp yazamayacağını sordum, yazdı. Bugün eczaneden vitaminleri aldım, yazdığı magnezyum(400 mg) ve çinko(30 mg) desteğinin 300 mg vs 30 mg olduğunu gördüm. Acaba bu dozlar normal mi yoksa fazla mı? 2 yıl önce spora giderken yine magnezyum ve çinko desteği kullanıyordum ama dozajları bu kadar değildi. Bu tür konularla ilgili arkadaşlar aydınlatırsa sevinirim.

Doktor yazdıysa bir bildiği vardır sanırım. Bana da üniversite sınavına çalışıp çalışmadığımı sormuştu dahiliye. B12 ve demirim düşük olmamasına rağmen haftalık iğne ve birkaç kutu vitamin yazdı. Tabii bu eşikleri e-Nabız'dan görerek söylüyorum en iyisini doktor bilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…