Doku kaybı sonucu çok iz kalır mı?

Thrian

Hectopat
Bugün denize atladım ve çok sert bir şekilde kayaya çarptım. Dikiş atıldı ve plastik cerrahiye yönlendirdiler. Acaba önceden böyle bir şey yaşamış ya da bu konuda bilgili birisi var mı? Doku kaybı daha çok burnumda oldu bu arada. Çok belirgin ve büyük bir iz kalır mı? Burnumun şekli bozulur mu? Ya da ameliyat ile geçer mi?

Oncelikle gecmis olsun. Bunu en iyi doktorunu bilir. Ben de bir kere maket bicagi ile bir şey kesmeye calisirken kesilmemisti cok kuvvet uygulayibca oradan kaydi ve elimde cok derin bir kesik olustu. O durumda dikis donemi bittikden sonra bir merhem vermisti her sabah ve aksam surmem icin. Şu an neredeyse o yara elimdeki hatlardan birisi gibi oldu. Tabii boyle iz birakmayi onleyen merhemler burunda olur mu bilmem.

Bugün denize atladım ve çok sert bir şekilde kayaya çarptım. Dikiş atıldı ve plastik cerrahiye yönlendirdiler. Acaba önceden böyle bir şey yaşamış ya da bu konuda bilgili birisi var mı? Doku kaybı daha çok burnumda oldu bu arada. Çok belirgin ve büyük bir iz kalır mı? Burnumun şekli bozulur mu? Ya da ameliyat ile geçer mi?
Bildiğim kadarıyla yüz bölgesinde kalıcı bir iz durumu var ise, vücudun başka bir bölgesinden deri alıp oraya nakil yapıyorlar. Bir arkadaşım kaza geçirmişti. Doktoru kendisine durumu izah etmiş. Ameliyat ile bacaktan deri alıp yüzüne nakil yapıldı, şuan yüzünde hiç iz yok. Bunu doktorunla bir görüş o seni en doğru şekilde yönlendirecektir. İz kalma durumu var ise seni bilgilendirir zaten. Ek olarak burnunun şeklinin bozulması için kemiğin hasar alması lazım. Kemiğin dışındaki yerler esnek zaten yamulma ihtimali olacağını sanmıyorum. Kemikte problem yok ise şeklinde sorun olmaz. Acele etme. Eğer doku kaybı fazla ama iyileşme durumu var ise dokunun yenilenmesi uzun sürebilir. Biraz sabırlı olman lazım bu konuda. Baktın ilerleyen zamanlarda iyileşmede ilerleme yok. O zaman doktor ile tekrar görüşürsün.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı