Dolandırıcı kişi elinde olan bilgiler ile ne yapabilir?

Adamın zaten dolandırıcı olduğu belli ''acil ödemem'' var ya da ''ödemenin geri kalanını şimdi yaparsan 300 TL indirim'' zaten şu söylemler ben dolandırıcıyım diye bağırıyor.

Ne olursa olsun 2. el ürün alıyorsanız yüz yüze alışveriş yapın ürünü inceleyin sorun olmadığını anlayın, karşı tarafa parayı öyle yollayın dolandırıcı olmasa bile ürünü görmeden parayı yollamayın.

Benim de borcum var kanka söz 5 güne atarım bana bir 10000 TL yolla. Sen bu cümleyede inanırsın şimdi.

Haklısınız.
Beni ilk arayan ve birbirinin neredeyse kopyası olan numaraların bir kısmını sorgulattım.
Her numara farklı isimlere sahip çok büyük bir ihtimalle açık numaralar.
Beni arayan tamamen farklı olan numaralar ve 1 hafta aralıklarla ile aynı saatlere yakın arayan numaralarla ilgili pek bir bilgim yok.
Sadece whatsapp'tan baktığım zaman birinde bir aile fotoğrafı var diğerinde ise cami gibi bir fotoğraf. Profil fotoğraflarına bakarak bile her şeyi gözümde canlandırıyorum. Mafya mıdır, tefeci midir, kiralık k*ti* midir falan her şey aklıma geliyor.
Ben zaten normalde de çok düşünen bir insanım ancak bu olayı yaşamam beni çok derinden etkiledi.
Etkisi ne zaman geçer ne zaman kendimi güvende hissederim oda benim psikolojime bağlı tamamen. Evet, psikolojik destek almam gerektiğinin farkındayım ancak bu durumda dışarı bile çıkmaya korkuyorum, çekiniyorum artık.
Artık aileme de bana da zarar gelmemesini ummaktan ve dilemekten başka çarem kalmadı sanırım.
Umarım zarar verecek kadar kötü bir insan değildir.

Öncelikle dolapta bende bir çok kullanmadığım ürünün satışını yapıyorum ve dolap çok fazla komisyon kesitiğinden dolayı ürünümü satın almaları için sahibinden gibi uygulamalara yönlendiriyorum. Kendisi bana dolapta çok fazla komisyon kesildiğini söylüyordu bende tabiki komisyon olayından sinir olduğum için dolaptan almadım.

Dediğim gibi dolap hesabında 300'den fazla satış yapmıştı ve profilde güvenilir satıcı ibaresi vardı. Güvenilir satıcı ibaresi alabilmek için adres, isim, soy isim, telefon, fiziksel adres, TC no, iban, e- devlet şifresi gibi bilgiler gerekiyor. Sırf bundan dolayı güvendim ben. Ancak dolandırıldıktan sonra öğrendim hesap çaldığını. Hala da devam ediyor zaten uygulamada başka numaralar ve hesaplar ile dolandırmaya. Belki kalbim temiz olabilir, saflık olabilir ama salak da değilim.

Ben bu forumu aktif olarak kullanan bir insan değilim sadece derdimi anlatmak istediğim için aklıma burası geldi.

Zaten bu konuyla alakalı herkezin dalga geçmesi pek de umrumda değil açıkcası ama o kadar forum sitesine bu konuyu açmam ve bir tek burada bu muammeleyi görmek üzdü.

Buraya küstüm resmen.

Ben kendisinin değil de başkalarını para karşılığında bana zarar vermesi veya takip etmesi için gönderildiğini düşünüyorum sadece. Zarar vermek derken üzücü bir şekilde ö*d*rülmeyi kastediyorum. Olayı yaşamadan neler hissettiğimi bilemezsiniz. Psikolojim bozuldu biliyorum ancak aklıma milyon tane şey geliyor.

Ben parayı göndermeden önce onu aslında biraz da korkutmak amacıyla belki dolandırıcıysa vazgeçer diye "Daha önce de böyle sorun yaşamıştım babamla davacı olmuştuk" diye birşey yazmıştım.

SS alabilirsiniz sıkıntı yok felan diyordu.

Bende bu kadar rahat davranıyorsa dolandırıcı ihtimali düşüktür diye düşündüm.

Zaten dolandırıldığımı öğrendiğim gün çok üzüldüm ben. Sadece kardeşimle birlikte yan yana oyun oynamak istiyordum ve çok acele ediyordum. Biraz saflık + acelenin sonucu bu.

Para benim umrumda değil.

Ben çalışıp yine kazanırım o parayı ama adresimin onun elinde olması sadece beni korkutuyor. Dolandırıldıktan sonra da tamamen paranoyak oldum ve bu benim daha kötü düşüncelere maruz bırakıyor.

Bende düşüncelerimin saçma olduğunu biliyorum aklıma bir sürü şey geliyor ancak durduramıyorum yaşadığım olaydan dolayı.

Artık kimseye güvenemez oldum.

Belki başıma şimdi bir şey gelecek, belki 1 yıl sonra gelecek belki de hiç gelmeyecek bilemiyorum ve bu bilinmezlik beni korkutuyor. Sürekli düşünceleri tekrar ettirdiğim için OKB'ye dönüşecek neredeyse.

Burada yardım edebilecek bir durum olmadığının farkındayım.

Açtığım konunun forum sitesiyle uyuşmazlığının da farkındayim ancak tamamen çaresizlik icinde olduğum için derdimi anlatmak istedim.

Umarım ki empati kurup anlayışla karşılarsınız.

Dostum sen bence önce bir psikolojik destek almalısın.
Açıkcası benim amacım burada adresimi, ismimi soy ismimi aldığı için bana zarar verebilir mi ya da başkasına yaptırabilir mi diye sormak olacaktı "özet bir şekilde". Çünkü bana ya da sevdiklerime zarar vermesinden korkuyordum veya adresimle tehdit etmesinden.

Bu arada olayı 3 hafta önce yaşadım ve 3 hafta içinde benim bilmediğim numaralar tarafindan arandığım için bu düşünceler ile karşı karşıyayım.
Daha kötü niyetli kişilere bilgilerimi vermesinden korktuğum için bu ben düşünceler ile 3 haftadır karşı karşıyayım.

Kullandığım hat daha önce bir iş adamı tarafından kullanıldığı için ve numarayı şirketine kayıtladığı için bir yandan da onlar mı aradı diye de düşünüyorum.

Beynim karmakarışık. Nasıl bir adım atacağımı bilmiyorum. Tabiki polise git diyeceksiniz ama belki beni birisi takip ediyor, belki bulunduğu zaman sinirlenip zarar verecek?

Bu ihtimal belki saçma gelebilir ancak ben her türlü ihtimali göz önünde bulunduruyorum ve benim için en önemlisi de can güvenliğim tabiki.

Geç saatlerde yazdığım için ve kafam yerinde olmadığı sabaha bırakmadan yazmak istedim derdimi.
En yakın zamanda gideceğim, tavsiyen için teşekkür ederim.

Son düzenleme:

Hocam öncelikle geçmiş olsun dolandırılmak kötü bir his fakat kimse 7 bin TL için adam vurmaz merak etmeyin Meksika'da yaşamıyorsunuz veya bir Amerikan suç dizisinde oynamıyorsunuz sizi dolandıran adam şu an çok yüksek ihtimalle parayı yemiş yeni dolandıracağı kişiyi arıyordur sizi unutmuştur arayan numaralar da dediğiniz gibi eski hat sahibinden olabilir yanlış çevrilmiş olabilir hepsini engelliyin kafanız rahat olsun.

Benim de borcum var kanka söz 5 güne atarım bana bir 10000 TL yolla. Sen bu cümleyede inanırsın şimdi.

Bence inandı bu dediğinize oyun oynamak için her şeyi yapar arkadaş öyle yazmış zaten.

Aynen öyle hocam dediğinize tamamen katılıyorum bende arkadaşa zaten aynısını söyledim yüksek ihtimal bunun numarasını botlara veya başka işletmelere veya dolandırıcılara vermişler Bu da beni öldürecekler kafasında sürekli aranıyor ya hani bence ilk çözüm karakol ikinci çözüm hattı iptal ettirip kurtulmak tamamen sonra da üzerine 2 bardak soğuk su içmek.

Bence inandı bu dediğinize oyun oynamak için her şeyi yapar arkadaş öyle yazmış zaten.
Hocam ben size ya da başkasına oyun oynamak için her şeyi yaparım diye birşey söylemedim lütfen yorumları daha dikkatli okuyunuz ki yanlış anlaşılma olmasın.
Ben sürekli evden çıkıp gezen bir insan değilim ama çıktığım zamanda çok gezerim uzağa giderim genelde kuzenlerle.
Yazında boş kaldığım için hep bir konsol alayım dedim kardeşimde çok istiyordu.
Bende 2000-3000TL daha ucuza alacağım diye paramdan oldum.

Hocam sizi anlıyorum yanlış anlamış olabilirim bundan dolayı sizden özür diliyorum bunun dışında korkmanıza hiç gerek yok size tavsiyem korkmayın çünkü Amerika'da yaşamıyorsunuz eğer bunları Amerika'da yaşasaydınız sonunuz 1 günde ölüm falan olurdu ama Türkiye'desiniz zaten bu ülkede dolandırıcılık her gün her geçen gün artıyor yani bir de siz dolandırıcının sizi bulacağından korkuyorsunuz aslında dolandırıcının sizi değil sizin onu bulmanız lazım bunun için karakola gidin işin üstüne çok düşün o 3000 TL size 30 bin TL olarak bile dönebilir eğer yakalanırsa o herif tazminat davası açarsanız tabii onun dışında bu herif adresinizi biliyorsa maksimum Full yemek sipariş eder adınıza yalan yanlış ihbar yapabilir ama bunları yapacağını hiç sanmıyorum kendini yine ele vermiş oluyor çünkü tavsiyem hiç korkmayın hatta takmayın salın gitsin dediğim gibi karakola gidin ailenizle beraber illa bir şey çıkar bu adam başka kişilerinde hesabını çalıyor dediniz bir yerden patlak verir o herif hiç canınızı sıkmayın dediğim gibi işin üstüne düşün gerisine karışmayın gerisi geliyor zaten bir şekilde böyle yaparak kendinizi paranoyak ediyorsunuz psikolojiniz bozulur.

Hocam adresimi, ismimi, soy ismimi biliyor bana sözde ürün gönderecek istemişti benden.Yani benden ne için isteyebilir ki bu bilgileri? Belki dolandırıcılığın daha gerçekci gerçekleşmesi için istemiştir işe yaramıyordur. Beni bulacak diye değil benim adresimi zaten biliyor, bana başkasına yaptırarak zarar verecek veya takip ediyor diye şüpheleniyorum ve korkuyorum ben sadece. Bu arada sadece ben değil başkalarınida beni dolandırdığı gibi aynı şekilde dolandırmaya çalışıyor.
Yani bu tür zarar verme olaylarına baktım da
internette hiçbir yerde bir bilgi bulamadım pek. Tabiki her dolandırdığı kişiye zarar vermesi çok mantıksız bu dolandırıcılığın doğasıyla da uyuşmuyor bunlar hep anonim takılıyor ama nedense içimde hep bir kötü his oluyor, tehdit altında hissediyorum kendimi.
Sonuçta benim fiziksel adresim elinde.
Belki de kimliğini ortaya çıkarırım diye benden kurtulmak istiyordur, belki kötü niyetli birilerine, mafya'ya ona buna vermiştir ki umarım olmaz. Bunlar tabiki düşük ihtimaller ancak dolandıran kişinin nasıl biri olduğuna da bağlı. Belki daha önce bu tür suç kaydı vardır, büyük suç işlemeye daha yatkın birisi olabilir.
Belki de unutmuştur beni bilemiyorum.
Ya da bunların hepsini geçtim ben çok abartıyor olabilirim.
Dediğiniz gibi, en iyisi şu boş düşünceleri ve gereksiz korkaklığı bırakıp normal bir şekilde hayatıma devam etmeliyim.

Hocam dolandırıcı bu sonda dediklerinizi bile düşünmüyordur şu an başka kişileri avlıyordur normal hayatınıza devam etmenizi öneririm takmayın bu olayları aklınıza böyle şeyler gelebilir normal ama kafanızı dağıtacak şeylere bakın dışarı çıkın futbol oynayın basket falan oynayın çok takmayın yoksa manyak olursunuz.

İlgin ve alakan için çok teşekkür ederim çok saolun hocam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…