Dolandırıcı maili içinde olan linke tıklamak problem olur mu?

interlude12

Yoctopat
Daha fazla  
UPS firmasından geldiğini iddia eden dolandırıcı maillerden birini aldım ve dalgınlıkla üzerindeki takip numarası yazan kısma tıkladım. Yeni bir sekme açılıyordu fakat açılmadan kapattım. Bilgisayarıma herhangi bir dosya yüklemedi, ben de herhangi bir bilgimi girmedim. Dediğim gibi yönlendireceği site açılmadan kapattım fakat içimde bir tedirginlik oluştu. Acaba daha önce benim gibi bir hataya düşen birisi varsa yardımcı olabilir mi? Herhangi bir sorun olur mu yoksa umursamamalı mıyım?

Muhtemelen birşey olmamıştır fakat yinede virüs taraması yapabilirsiniz bilindik uygulamalardan.

Hocam ben yanlışlıkla girdikten sonra dalgınlıkla kart bilgilerini falan da girmiştim hiç bir şey olmadı garip bir şekilde fakat temkinli olmak lazım.
Gerçekten çok teşekkür ederim. Gece vakti içime su serptiniz. Allah hepimizi böyle kötülüklerden korusun. Artık çok daha dikkatli olacağım. İyi akşamlar.

Muhtemelen birşey olmamıştır fakat yinede virüs taraması yapabilirsiniz bilindik uygulamalardan.
Windows defenderdan bir kontrol yaptım herhangi bir sorun çıkmadı. Kayıtlı kartımı ise Google hesabımdan sildim. Teşekkür ederim.

Bilgi girmediysen veya bilgisayarına bir şey indirmediyse panik yapmana gerek yok.

Herhangi bir probelm olmaz. Yine de herhangi bir dosya yüklenmiş mi diye bak. Muhtemelen hiçbir şey olmaz. Kolay gelsin.

Hocam ben yanlışlıkla girdikten sonra dalgınlıkla kart bilgilerini falan da girmiştim hiçbir şey olmadı garip bir şekilde fakat temkinli olmak lazım.

Yeni olduysa kartınızı iptal edip yeni kart çıkarmanızı öneririm. 2D sitelerden alışveriş yapılabilir durumdadır. Ayrıca sizin gibi binlercesinin kart bilgileri. JSON veya .txt dosyalarında toplanmakta yani veriler alındığı zaman kullanılma ihtimali yüksek. 1 ayı geçtiyse bu olay önemsemeyiniz. Kolay gelsin, iyi sosyaller.

Hocam olay geçen sene oldu ve kartımla ilgili hiçbir şey yaşamadım. Muhtemelen adamların sistemi doğru çalışmadığından dolayı bilgilerim ulaşmadı veya ben yanlış girdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…