Dolandirici mailleri nasıl anlasilir?

luckluckii

Hectopat
Bana bir kargo sirketinden mail geldi. Daha fazla bilgi lazim diye. Aklima hemen yurt disindan siparis verdigim bir ürün geldi. Onunla alakali diye mi? Daha fazla bilgiye ihtiyac var diye. Daha fazla ne bilgi vereceğim ulke sehri yazmisim adrese. Elimde takip no da yok. Linke tiklasam mi tiklamasim mi diye dusunuyorum? Dolandirici linki ise yanariz. Ilk iki resim mailimden, son iki resim siparis verdigim yerden.

Dosya Ekleri

• 1.PNG
    1.PNG
    18,9 KB · Görüntüleme: 114
  • 2.PNG
    2.PNG
    56,2 KB · Görüntüleme: 120
  • 3.PNG
    3.PNG
    43,6 KB · Görüntüleme: 127
  • 4.PNG
    4.PNG
    118,2 KB · Görüntüleme: 110
  • 5.PNG
    5.PNG
    24,1 KB · Görüntüleme: 121
Bana bir kargo sirketinden mail geldi. Daha fazla bilgi lazim diye. Aklima hemen yurt disindan siparis verdigim bir ürün geldi. Onunla alakali diye mi? Daha fazla bilgiye ihtiyac var diye. Daha fazla ne bilgi vereceğim ulke sehri yazmisim adrese. Elimde takip no da yok. Linke tiklasam mi tiklamasim mi diye dusunuyorum? Dolandirici linki ise yanariz. Ilk iki resim mailimden, son iki resim siparis verdigim yerden.

Dolandırıcı olmasa bile doldurmanız gereken bir form yok o yüzden bence tıklamayın aynı adı kopyalayıp dolandıra biliyorlar.

Gümrük kabul için kimlik bilgileri gerekebiliyor irsaliye düzenlemek için. Şayet linke tıklandığı gibi kart bilgilerinizi alacaklarını sanmıyorum ama şüphe ediyorsanız satın aldığınız firmaya mail ile sorun. USPS kullanmadığım için tecrübem yok ancak DHL ve Aramex ile benzer durumu yaşadım.

Merhaba, satın aldığınız ürünün sitesine ilerleyin ve iletişim bilgilerinden destek e-postalarına bir mail gönderin. Ayrıca ürünü satın aldığınız site vqcd.forever mı? Bu domain üzerinden mi satın alım yaptınız?

Hocam takip no. sanırım 3. resimdeki "tracking number" yazan kısım.

Merhaba, satın aldığınız ürünün sitesine ilerleyin ve iletişim bilgilerinden destek e-postalarına bir mail gönderin. Ayrıca ürünü satın aldığınız site vqcd.forever mı? Bu domain üzerinden mi satın alım yaptınız?
Hayir Shop4tr.
Aldığınız mail sahte bir mail. İtibar etmeyin.
Banada oyle geldi. Oyle olmasa spama dusmezdi sanirim. Iste bekledigim urun olunca onunla bagdaslastirdim. Yoksa pek umursamazdim.

Hayir Shop4tr.

Banada oyle geldi. Oyle olmasa spama dusmezdi sanirim. Iste bekledigim urun olunca onunla bagdaslastirdim. Yoksa pek umursamazdim.

Mail bahsettiğim domain üzerinden gelmiş satın aldığın firmaya sormalısın. Spam olayını kafanda bu şekilde şartlandırmamalısın çok büyük şirketlerin e-postaları da spam'e düşüyor. Kısacası e-posta içeriğinen kaynaklı.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı