Dolandırıcıdan paramı geri alabilir miyim?

20 yaşındayım yine de tutman gerekir mi?

Adam çoktan numarayı kapattırıp ortadan kaybolmuş, ne ben onu bulabilirim ne o beni.

Siz paranızı zor alırsınız. Kamu davası olmuş müşteki olarak çağırılıyorsunuz. Durumu avukatlar daha iyi bilir ama Türkiye şartlarında suçluları koruyan kanun ve kanun adamları var iken işiniz zor.

Ceza alırsalar eğer nakdi ise icra takibi yapacaksınız. Eşya ise geri alırsınız. Ancak yüklü bir meblağ ise ayrıca bir tazminat davası açma hakkınız da var. Duruşma için avukat tutmak zorunlu değil ancak bu süreç için yardım alsanız daha iyi olur. Ayrıca duruşmada beyanlarınız dinlenecek ve tutanağa kaydedilecek. Dolandırıldığınızı ve içerde paranızın/eşyanızın kaldığını aynen beyan edin tutanağa geçilecektir.

18 yaş altındaysanız avukat zorunlu. Merak etmeyin duruşma öncesinde parasız avukat da devlet tarafından tutuluyor. Özel bir avukat isterseniz o sizin bileceğiniz iş.
Tavsiyem ilk mahkemenizse heyecan yapabilir olayları eksik anlatabilirsiniz istemeden de olsa. O yüzden duruşma gününden birkaç gün önce gidin güzelce ifadenizi verin sakin kafayla. Dekont görüntülerini de verin. Hakim karşısında ifadeni birkaç gün önce verdiğini belirtip ekleme yapmayacaksan da belirtirsiniz. Duruşma en fazla 3dk sürüyor böyle durumda. Mahkeme kağıdında karşı tarafın da ifadesi yazar büyük ihtimalle saçma sapan şeyler yazmıştır. Dert etmeyin para gitmiş mi gitmiş ortada ürün var mı yok hakim buna bakar. %90 kazanırsın. Bugünkü değerinde biraz faiz kesintisi de olsa en geç 1-2 sene içinde paranı alırsın kardeşim o günkü 12 bin TL gibi alım gücü olmaz ama sıfır olmasından iyidir öyle düşün

20 yaşındayım yine de tutman gerekir mi?

Adam çoktan numarayı kapattırıp ortadan kaybolmuş, ne ben onu bulabilirim ne o beni.
Hayır avukat tutmana gerek yok. Sonuç olarak adamın sana parayı mahkemeden önce ifade için çağrıldığında geri verseydi etkin pişmanlıktan ve zarar gidermekten ceza almayacaktı. Detaylarına UYAP' tan girerek ifadesini vs görüntüleyebilirsin. Kimin ibanına attıysan o şuan asıl sanıktır. Ve iban sahibi hesabımı kullandırdım tarzında bir şey demiş ki bu yüzden bir kaç kişi olduğunu söylemişsiniz. Avukata vs hiç gerek yok, hakimin zaten önünde her şey yazılı çizili. Soru sorabilir de sormayadabilir. Sorarsa cevaplarsınız ama bence parayı geri almanıza ihtimal yok. Parası olsaydı veya cezadan korksaydı daha ilk kovuşturma aşamasında size ulaşıp paranızı geri verirdi.

Ama bu tarz dolandırıcılık vakalarında galiba başkalarının banka hesaplarını çalarak onların hesabına parayı attırıyorlar diye biliyorum yani aslında IBAN sahibi de mağdur olabilir.

Avukat tutmanıza gerek yok, büyük ihtimalle gideceksiniz olayı anlatmanız istenilecek ve sorarsa 1-2 soru sorulup işiniz bitecek. Toplamda 2 3 dakika anca sürecek, heyecan yaparsanız veya unuttuğunuz şeyler olursa zaman geçtiği için detayları hatırlamıyorum, olay günü verdiğim ifade de belirtmiştim vs dersiniz. Bence de kamu davasına dönüşmüş, kendinizi kasmayın.

Kamu davası ne demek oluyor?

Kamu davası ne demek oluyor?
Re'sen devlet tarafından yapılan takip demektir. Yani sen şikayet etsen de etmesen de devlet bu kişileri kamuya zararlı olarak değerlendirip kendisi peşine düşüyor. Mesela hırsızlık şikayete tabi ama dolandırıcılık kamu suçu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…