Dolandırıldım

Lord_Gamer34

Picopat
Daha fazla  
Bugün başıma garip bir olay geldi. Bunu yapmayan ve yapmayı düşünenlere ders olsun diye buraya bu yazıyı yazıyorum.

Instagram da bir hizmet sayfasına denk geldim. Instagram üzerinden hizmet veriyorlar. Şifresi bilinmeyen hesapları alıyorlar. Daha doğrusu hesap çalıyorlarmış arkadaşlar.

Bende iyi amaçlı dedim ki "eski şifresini bilmediğim bir kendi hesabımı almak istiyorum". Güveni olup olmadığına baktım. Öne çıkan DM'lerde birçok müşteri memnuniyetlerini gördüm. SS almış daha önce hesap çaldırmak isteyenleri ve hesapların şifrelerini verdiğinin SS'i atmış(ki hepsi sahteymiş...). Ondan sonra güvendim konuşmaları da efendiydi dedim "bunlar harbi yapıyorlar galiba".

500 TL para istediler. Verdim şifresini bilmediğim hesabımın kullanıcı adını da verdim. Ardından "1 saatinizi alacağım" dedi arkadaş. 1 saat bekledim ve yazdım "işlem başarılımı" cevap yok. 2 saat geçti hala yazmadılar. 2 buçuk saat geçti endişelenmeye başladım yazdım ki "hocam bir sıkıntımı oldu" sonra gördüler sonunda mesajlarımı, ardından tabii heyecanlandım bende. Beklemediğim bir mesaj aldım:

"İstediğiniz hesapta 2 aşamalı doğrulama var. Bunu da çözmemizi istiyorsanız 200 TL daha göndermelisiniz. Ek bir sunucu açacağız ve en fazla 10 dakika içinde size döneceğiz. Bunu herkes yapmaz " diye bir mesaj aldım tamam dedim 500 TL gitti zaten bir 200 TL daha gönderdim. Mesajımı henüz görmediler. 10-15 dakika sonra gördüler ve bir baktım kendi mesajlarının hepsini silmişler. Kontrol ettim bir mesaj attım mesajım gitmedi. Dedim hasss.

Aptallık yaptım. Zeki biri olmama rağmen böyle bir şeye nasıl kandım ben ya. Peki kabul ediyorum. Az önce tam bir aptallık yaptım.

--- Sonuç ---

İnternet çoğu yönden çok kötü bir şey arkadaşlar. Çok büyük bir ders aldım. Paranızı güzel şeylere harcayın. Böyle dolandırıcılara kanmayın. Ben kandım siz kanmayın. Üzgün perişan günümde beni ne hale getirdiler. Gülsem mi ağlasam mı sinirlensem mi bilmiyorum gitti 700 liram özür dilerim ağlayan annem. Özür dilerim babam.

Son düzenleyen: Moderatör:

Çok dalga geçmek istiyorum ama yapamıyorum geçmiş olsun 700 lira çok da para değil en azından Türkiye için. Yapacak bir şey yok en azından ders aldınız.

Çok dalga geçmek istiyorum ama yapamıyorum geçmiş olsun 700 lira çok da para değil en azından Türkiye için. Yapacak bir şey yok en azından ders aldınız.
Ders almam beni çok mutlu etti ama hocam gencim daha.

Konuma gülen arkadaş, canımı sıkma, bu konu gülünecek bir konu değil.

Konuma gülen arkadaş, canımı sıkma, bu konu gülünecek bir konu değil.
Yani gülen arkadaşa da kızamıyorum. Size asla laf söylemiyorum, boşluğunuza gelmiş olabilir ancak 12 yaşında bir çocuk bile bunun dolandırıcılık olduğunu anlayabilirdi. Neyse dediğim gibi, boş anınıza gelmiştir. Umarım tekrardan kanmazsınız. Geçmiş olsun.

Son düzenleme:
kafam dalgındı hocam, heyecan falan derken kafa gitti anlık. Teşekkürler, unutalım gitsin, ders çıkardım sonuçta.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…