Dolandırılma girişimi sonrası VAC ban yeme ihtimali

junlee

Kilopat
Yer
Ankara
Arkadaşlar dün birisi beni dolandırmaya çalıştı. Bir siteye giriş yaptım sonrasında bana söylediği "sana takas isteği gönderemiyorum bıçağının takas edilebildiğini görmem için güvenilir bir arkadaşına gönderilmesini dene" diye söyledi. Ben de az kalsın yapacaktım ancak seçtiğim kişi ile onaylama ekranındaki kişi aynı isimde ancak seviye ve katılma tarihleri farklı çıktığını fark ettiğim için yapmadım. Sonrasında o kişi beni şikayet edeceğini söyledi ve Reddit'te adıma konu olduğunu VAC ban yiyeceğimi falan söyledi, ardından engelledim.

Sabah hesaba baktığımda profil resmim VAC yazan bir resimle değişmiş
Profil özeti kısmına da sanki Steam'den bir uyarı gelmiş süsü verilerek profilin özet kısmına yazılan bir yazı eklemişler

Daha önce başına gelen oldu mu ya bir yandan trol olduğunu anladım ancak herhangi bir ban yeme ihtimalimiz yoktur değil mi?

Ve hala birisine takas göndermeye çalıştığımda yine farklı bir kullanıcı olarak çıkıyor onaylamada. Şifre değiştirsem bu sorun ortadan kalkar mı ya da bu sorunu nasıl çözerim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Anlaşılan adam senin Steam hesabına girmeyi başarmış, ancak guard geçememiş. Takas için böyle bir şey demesinin sebebi de bu. VAC sadece oyunda 3. parti yazılım kullanırsan yersin. Onun dışında bir dolandırıcı bile olsan takas veya pazar yasaklaması alırsın.

Giriş yaptığın siteden hesap bilgilerini almış zaten. VAC yiyebilirsin ama bunun sebeği düşündüğün şeyler olmaz. Hesabına giren kişinin hile açıp oyuna girmesi yeterli. Steam Destek de yardımcı olmaz eğer bu şekilde ban yersen. Bilgilerini değiştir ve hiçbir sitede Steam hesabına giriş yapma.

This looks like a job for me. Bilgisayara geçeyim yardımcı olacağım.

Düzenleme; Giris yaptiginiz siteden dolayi hesabiniza erisim saglamislar. Eger hesabinizda hile kullanirlarsa VAC yasagi alma ihtimaliniz yüksek. Genelde bu tür durumlarda amac bellidir. Item hirsizligi. Siz takas yaptiginiz an esyalariniza cökecekler.

Simdi yapilacaklar sunlar;

1) Öncelikle Malwarebytes ile sisteminizi taratin.
2) Login Buradan da tüm cihazlari devre disi birakin.
3) Güvenli bir cihazdan hesap sifrenizi degistirin. Siteye giris yaptiginiz cihazdan degil.
4) Yeni kurtarma kodlari olusturun.
5) Steam Community API anahtarini iptal edin. Bu anahtar Steam hesabiniz ile giris yaptiginiz siteler ile paylasiliyor. Bu yüzden hepsini iptal etmelisiniz.

Steam hesabinizla önünüze cikan her siteye veya baglantiya tiklayarak giris yapmayin. Item sitelerinin cogu sahte.

Valve hicbir zaman VAC yasagi hakkinda önceden üyeye bilgilendirme yapmaz.

Şifre değiştirsem bu sorun ortadan kalkar mı?

Sifre degistirmek yetersiz. Yukaridaki tüm adimlari tek tek uygulamaniz gerekiyor. Özellikle API anahtarinin iptal edilmesi gerek.

Son düzenleme:

Hocam teşekkürler, söylediğin adımları uyguladım API anahtarını iptal ettim ancak yenisini oluşturamadım.
Takas denedim şuan sorunsuz. Oyunu da kontrol ettim rekabetçi oynanmamış, basit eğlence izlenemiyor onu bilmiyorum.

Giriş yaptığınız sitelere dikkat etmeniz değil, Steam üzerinde gördüğünüz herhangi bir siteye girmemeniz gerekiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…