Dolandırılmadan Param Güvende kullanmak için neler yapılmalı?

Yer
Bursa
Klavyemi satılığa koymuştum dün gece 2 gibi biri satın alıp WhatsApp'tan ne zaman kargolayabileceğimi sordu, Param Güvende ile aldığı için de içimde bir şüphe düştü. WhatsApp profil fotoğrafında muhtemelen çoçuğu var ama bu devirde her şekilde kandırıyorlar, dolandırılmadan nasıl kullanabilirim özelliği? (Siparişi kabul ettim.)

Dosya Ekleri

• 32113.jpg
    43 KB · Görüntüleme: 59
Son düzenleyen: Moderatör:
Nasıl bir şüphe düştü anlamadım? Param Güvende ile aldığında ürün eline ulaştıktan 2 gün içinde alıcı onaylamazsa para otomatik olarak sizin elinize geri geliyor. Eğer ürününüz ilandakinin aynısıysa zaten alıcı aldığında geri iade edemiyor. Yani aldığına göre para şu an Sahibinden'de ürünü alıcı aldığında size geçecek.

Başka ürün geldi deyip rastgele bir ürünün fotoğrafını yollasa sahibinden yetkililerine dolandırılmış olmaz mısın?

Alıcı senin gönderdiğini alıp, iade isteyip sana başka ayıplı bir ürün gönderebilir. Bu durumda sahibinden kanadında yapabileceğin hiçbir şey yok. Sahibinden'den Param Güvende aracılığıyla 20'ye yakın satış yapmışımdır, hiç böyle bir şey yaşamadım.

Ama her ürünün açıklamasına da "Param Güvende HİZMETİNİ KÖTÜYE KULLANMAK İSTEYENLER İÇİN YASAL YOLLARA BAŞVURULACAKTIR!" diye eklerim.

Kötüye kullanım durumunda yasal yollara başvurabilirsin, kargo firmasından kargoya verirken bant yapıştırırlar, üzerinde adres yazar. Oradaki kargocuya kargonun bant gözükecek şekilde fotoğrafını çekmek istediğini söylersin. Bir problem olduğunda karşı tarafın iletişim bilgileri, adresi vs. elinde bulunmuş olur. Gerisi de sana kalmış olur.

Böyle bir durum yaşayacağını düşünmüyorum, umarım da yaşamazsın. İyi satışlar.

Bende düşünmüyorum ama maalesef bu ülkede her an her şey olabilir kargoya vermeden önce kutudan çıkartıp test etmem(video çekmem) herhangi bir dolandırıcılık olayını engeller mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…