Dolar 7.26 TL

Dolar 7.26 seviyesine kadar geriledi arkadaşlar. Sizce düşüş sürer mi? Bir de PC fiyatları düşer mi?
ABD batacak, dolar çakılacak, her sene ₺ karşısında değer kaybedecek.
Şu an durum karışık.
Pc fiyatları da düşüşten nasibini alır.

ABD batacak, dolar çakılacak, her sene ₺ karşısında değer kaybedecek.
Şu an durum karışık.
Pc fiyatları da düşüşten nasibini alır.
Sorması ayıptır da ABD batarsa biz bilgisayarı nereden alacağız? Yok şu ülke çökecek bu ülke batacak diye hayal kurmayın batsa bile biz gene aynı fiyattan alırız sonuçta dünya kapitalizmle yönetiliyor ve bütün bilgisayar şirketleri küresel sermaye de. Bu şirketler devletlerinin bekası için yapmıyor bu işi aksine devletleri bunların bekasına çalışır oldu. Atıyorum ABD çöktü NVIDIA hop bi bakmışsın Çin'de.

Sorması ayıptır da ABD batarsa biz bilgisayarı nereden alacağız? Yok şu ülke çökecek bu ülke batacak diye hayal kurmayın batsa bile biz gene aynı fiyattan alırız sonuçta dünya kapitalizmle yönetiliyor ve bütün bilgisayar şirketleri küresel sermaye de. Bu şirketler devletlerinin bekası için yapmıyor bu işi aksine devletleri bunların bekasına çalışır oldu. Atıyorum ABD çöktü NVIDIA hop bi bakmışsın Çin'de.
Kapitalizmin sonu çok yakın.
Doların hegemonyası bitecek ₺ değerlenecek ilerde.
Belli mi olur. Bir windovs gibi işletim sistemi yaparız.
Pardus ile temeller atıldı.

Kapitalizmin sonu çok yakın.
Doların hegemonyası bitecek ₺ değerlenecek ilerde.
Belli mi olur. Bir windovs gibi işletim sistemi yaparız.
Pardus ile temeller atıldı.
Bir kapitalizmin sonu gelirse yerine ne getireceksin?
İki doların hegemonyası bitse bile yerine başka bir şey gelecek doları kaldırmak için kapitalizmi de kaldırman gerekecek.
Üç Pardus her ne kadar desteklediğim bir proje olsa da linux tabanlı bir proje yani olmasa da olur neredeyse tek fark tasarımı.
Bir kapitalizmin sonu gelirse yerine ne getireceksin?
İki doların hegemonyası bitse bile yerine başka bir şey gelecek doları kaldırmak için kapitalizmi de kaldırman gerekecek.
Üç Pardus her ne kadar desteklediğim bir proje olsa da linux tabanlı bir proje yani olmasa da olur neredeyse tek fark tasarımı.
Artı pc dediğin sadece işletim sistemi değildir yani daha transistör fabrikamız bile yok geçtin bilgisayar üretmeyi.

Dolar düşse bile fiyatlar düşmez.

Katılıyorum, çünkü adam sisteminde 10100F kullanmış sistemi yaptığı zaman atıyorum 800TL dolar düşünce 780'e falan düştü adam eğer öyle yaparsa 20 TL zarara girer o yüzden düşmez.(Sonumuz hayırolsun).

Bu "ABD batacak kapitalizm çökecek Türk'ün gücünü göreceksiniz!" naraları atan kafaları çok ciddiye almayın arkadaşlar. Herhangi bir ekonomik teoriye veya öngörüye dayanmayan, tamamen siyasi ideolojiye dayanarak duygusal yorumlar yapanlardır. Pardus'tan doğru düzgün bir işletim sistemi çıkarmaya niyetleri olsaydı, FETÖ ile işbirliği yaparak Pardus'un çekirdek, kurucu ekibini tasfiye etmezlerdi.

Birazcık Ödemeler Dengesi istatistiklerini, ticaret istatistiklerini, imalat istatistiklerinde katma değeri yüksek ürünlerin payını, dış borç stokunu, CDS prim istatistiklerini okumayı bilenler, döviz kurlarının düşmeyeceğini, kaça kadar "çıkacağını" az çok tahmin eder.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı