Dolar Düşmez

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Makaleler
11
Arkadaşlar ekonomimiz artık battı, üretmeyip tüketen tek ülke biziz. Buna rağmen özellikle sistem toplama konularında dolar çok yükseldi, bu zamanlar bilgisayar alınmaz diyen insanlar var. Arkadaşlar siz doların ne zaman düştüğünü gördünüz? Dolar düşmesi için üretmemiz gerekiyor ki hiç üretmiyoruz, buna rağmen insanlar Doların düşmesini bekle diyor, bekledikten sonra da dolar bu sefer 5 TL oluyor, hiç alamıyor. Bir de seçimlerden sonra kesin düşecek kesinlikle beklemelisin diyenler vardı. Bu nasıl bir kafa ben anlamadım ya.

Haklısın. Merkez Bankası ve Devletimiz çok çalışıyor ve en doğru şekilde yatırım yapıyor (!)

Ya bak kardeşim. Devlet çalışıyor. Benim işsizlik maaşım yatıyor mu yatıyor. Anamın babamın emeklilik maaşı yatıyor mu o da yatıyor. Ben hastanede doktora gidebiliyor muyum evet gidebiliyorum. Hayır yani bir de şöyle bak burada domatesin kilosu 5 lira ama Avrupa`da bir tanesini alamazlar kaç yurolara. Ayrıca paramız da ekonomimiz gibi çok bereketli. 1 dolar veriyorsun tamam mı, oluyor sana 5 lira! Ula bizim paramız onlardan 5 kat değerli demek olmuyor mu bu? Amarigalılar homili gırtlak yatıyor, 1 tane para yetiştiriyorlar. Ama biz, şanlı Türkiye Cumhuriyeti olarak tamı tamına 5 lira çıkarıyoruz. Hey maşşallah.
Cohil. Bil de gel koçum.

Hayır haklı değilsin üretmeyen tek ülke de ne demek? Üretim yapmak öyle oturduğunuz yerden buraya konu açarak yapılmıyor öyle kolay bir şey değil farkındaysan. Öyle vatana bir faydanız olmadan üretmek gerek diyerek destekleyemezsiniz ülkeyi. Seçimlerden sonra OHAL'in de kalkmasıyla doların düşmesi bekleniyor bu nasıl bir kafa derken? Baştaki adamın kalacağı yada gideceği meclise kimin gireceği henüz belli değilken dolar kuru artar. Yazdıklarınızdan anlıyorum da büyük bir cehalet içerisindesiniz açın biraz kitap okuyun.

Farkındaysanız bu forumda hiç ülkemizin iyi yanları anlatılmıyor, yok ekonomi alarm veriyor yok bilmem dolar düşmez deniyor buradaki amaç ne? yahu neler yapabiliriz, ne yapılsa ülkemiz için daha iyi olur diyeceğimize yazılanlara bakın, şimdi çok bilmişin biri çıkar ülkemizde ne iyi der Evet kötü giden şeyler var ama hep bunları dile getirmek kimseye bir fayda sağlamaz. Yönetim değişmedikçe bu durum düzelmez diyenler var diğer konularda denk geldim aynı düşüncede olanlara sormak istiyorum kim gelirse başa bu ülke düzelir? Nasıl bir sistem uygulanmalı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…