USD/TRY paritesi bazında teknik analizlerin önemsiz olduğunu düşünüyorum. Ülkemizde önemli bir çoğunluk alım gücü kaybını en aza indirmek için döviz, kripto para, altın vb. varlıklarla yatıp kalkıyor ve bu gergin bekleyişin tetiği çekildiğinde (ülkede etki yaratan bir açıklama veya olay) insanlar piyasaya adeta saldırıyor; yüklü miktarda para taraf değiştiriyor. Ülkemizde son zamanlardaki büyük hareketler hep TL satış yönünde olmakta ve yapılan araştırmalar da büyükten küçüğe birikimlerin sürekli döviz ve altın yönüne kaydığını tespit ediyor fakat deyim yerindeyse bu şişen balonun büyüklüğü tam olarak tahmin edilemiyor; gerek kripto paralar gerek serbest piyasadaki yeni yatırım araçları takibi zorlaştırıyor. Ben ülkemizde döviz, altın, kripto para vb. varlıklar üzerinde tutulan paranın tarihin zirvesinde olduğunu düşünüyorum. Bu varlıklar günümüzde saniyeler içerisinde birbirine dönüştürülebilmekte; uzun zamandır değer kaybeden para birimimiz eski günlere ufak bir sinyal çakarsa zaten bekleyişte olan çoğunluğun önemli TL alışları gerçekleştireceğini, dolar ve euro bazında rahatça tek rakamlı seviyelere inileceğini düşünüyorum. Gündemi doğru yerlerden okumak ve yorumlamak gerekiyor, unutmamak gerekir ki çıkış çok hızlı olduğu gibi iniş tarafında da benzer senaryoların yaşanması olası.
*Kendi bireysel düşüncelerimdir, hiçbir yatırım tavsiyesi içermez.