Dolar düşüş eğilimine girebilir mi?

Makaleler
3
Yer
Zonguldak
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Evet yatırım tavsiyesi değildir öncelikle belirteyim...tekniğe bakılınca aylık manada teknik şişmiş durumda dump yemesini bekleyebiliriz aylıkta. Kısa vade ve orta vadede rsı ortanın bir iki tık üstünde yakında bu noktalarda satışlar gelebilir dolarda 21-22 bandı gelebilir en tepe zirve olarak aylıkta rsı 91 olduğu için ilerleyen dönemde doları düşürebilecek hareketler bekleyebiliriz.

333.png

Screenshot.png

Screenshot.png

Şu 2 haftalık döneme dikkat en zirveleri görebiliriz dolarda sonra düşüş eğilimi beklenebilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Düşecek zaten hocam. Az akıl mantık sahibi insan bunu bilir. Yaz ayı ile turizm gelirleri ile her sene yaz aylarında düşüyor zaten. Bir de seçim geliyor. Hükümet mutlaka 10 lira bantlarına düşürür. Seçim sonrası bize fena bindirir.

Ama bu sefer öyle olmayacak. Çünkü KAZANAMAYACAK.

USD/TRY paritesi bazında teknik analizlerin önemsiz olduğunu düşünüyorum. Ülkemizde önemli bir çoğunluk alım gücü kaybını en aza indirmek için döviz, kripto para, altın vb. varlıklarla yatıp kalkıyor ve bu gergin bekleyişin tetiği çekildiğinde (ülkede etki yaratan bir açıklama veya olay) insanlar piyasaya adeta saldırıyor; yüklü miktarda para taraf değiştiriyor. Ülkemizde son zamanlardaki büyük hareketler hep TL satış yönünde olmakta ve yapılan araştırmalar da büyükten küçüğe birikimlerin sürekli döviz ve altın yönüne kaydığını tespit ediyor fakat deyim yerindeyse bu şişen balonun büyüklüğü tam olarak tahmin edilemiyor; gerek kripto paralar gerek serbest piyasadaki yeni yatırım araçları takibi zorlaştırıyor. Ben ülkemizde döviz, altın, kripto para vb. varlıklar üzerinde tutulan paranın tarihin zirvesinde olduğunu düşünüyorum. Bu varlıklar günümüzde saniyeler içerisinde birbirine dönüştürülebilmekte; uzun zamandır değer kaybeden para birimimiz eski günlere ufak bir sinyal çakarsa zaten bekleyişte olan çoğunluğun önemli TL alışları gerçekleştireceğini, dolar ve euro bazında rahatça tek rakamlı seviyelere inileceğini düşünüyorum. Gündemi doğru yerlerden okumak ve yorumlamak gerekiyor, unutmamak gerekir ki çıkış çok hızlı olduğu gibi iniş tarafında da benzer senaryoların yaşanması olası.
*Kendi bireysel düşüncelerimdir, hiçbir yatırım tavsiyesi içermez.

İndikatörlere bakıp böyle bi' çıkarım yapmak doğru değil. İndikatörler, fiyata göre hareket eder. Fiyatlar, indikatöre göre hareket etmez 18 to 12 dumpında RSI da çakılmış görüldüğü gibi. Ama bunun nedeni RSI yüksekliği değil çıkan haberler. Sonuç olarak yaklaşımın yanlış.

Geçen ekonomi haberlerinde doların dünya üzerindeki kullanımının %59 seviyelerinde olduğu söylendi. Özellikle Çin ve Rusya'nın kendi paralarını kullanarak ticaret yapması, dolar kullanımının daha da düşeceği anlamına geliyormuş.

Trenddeyken RSI bakılmaz, dalgalı hareketlerde bakılır. Trend varken RSI 90 bile olsa minik düzeltmeler yaptıra yaptıra götürürler piyasayı ağzın açık izlersin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı