Dolar en kârlı nerede bozdurulur?

linertyna

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar bugün ki tarih ile dolar bozdurmaya gittim ve döviz bürosunun çok ucuz verdiğini gördüm. Döviz bürosu ile bankanın verdiği fiyat arasında neredeyse 50 kuruş fark vardı. Normalde bankaların daha ucuza alım yaptığını düşünürdüm ama döviz bürosu DenizBank'tan çok daha ucuz bir fiyat verdi. Bu nedenla kafam bir hayli karıştı. Sizce dolar en kârlı nerede bozdurulur? Hangi bankalar daha iyi fiyat verir?

Garanti ve enpara'ya bakmanı öneririm.

Bankalar 2 lira pahalıdan alıp ucuz mu ucuza satar. En karlı dolar ise dövizcilerde bozulur.

İlk önce merkez bankasının satış kurlarına bak ve daha sonrasında döviz büroların ve bankaların kur farkına bakarak bozdurma işlemini gerçekleştirmeni tavsiye ederim ama genel anlamda en karlı oranı verenler kamu bankaları oluyor.

Dostum ee normalde bürolar 20kuruş altına falan alıyor ama bu aralar büyük dalgalanmalar olduğu için zarar etmemek maksadı ile araya büyük farklar koyuyorlar bu normal. Lakin ininala para yüklemek için euro bozdurduğumda fark ettim ki şokta ya tam kurundan ya da 10kuruş altından alıyorlar eğer bozdurucağın 500euro falan değilse şoktan bozdur xd

Birkaç tane döviz bürosu gezmen lazım. Herkes farklı fiyat çekiyor. Büyük miktarlar için de Kapalıçarşı var tabiki.

Cepteb - Enpara gibi Online bankalar birlikte her bankanın internet bankacılığı daha yüksek bozar.

Senin için en uygun kuyumcuya satmak. Diğerleri daha düşük fiyata alıyorlar. Kuyumcular daha yüksek fiyata alıyor. En azından Düzce'de bu şekilde.

Senin için en uygun kuyumcuya satmak. Diğerleri daha düşük fiyata alıyorlar. Kuyumcular daha yüksek fiyata alıyor. En azından Düzce'de bu şekilde.

İzmir'de kuyumculara sorduğumda artık döviz bozmalarının yasak olduğunu söyledi.

O zaman çevrenizde döviz almak isteyen olursa alış-satış fiyatı ortasından bölüşüp alış-satış yapmak en kârlısı iki taraf için de.
Ben en son o şekilde almıştım patrondan. Ev satın almak için yüklü miktarda döviz ve altın bozdurdu. Bozdurma fiyatlarından istediğin kadarını sen al diye teklif etti sağolsun. Ben de o şekilde bir kaç altın ve bir miktar dövizi bozdurma fiyatından almış oldum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…