Dolar geliri hesaplamak

mcsisko1

Centipat
Daha fazla  
Şimdi 1000 TL var şu an dolar 30 TL bu 1000 TL'nın hepsiyle dolar alıyor ileride dolar 45 TL olursa benim ne kadar param oluyor? Bunu nasıl çözüyoruz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam Dostum,
990 TL den hesaplayalım küsüratlı olmasını istemeyiz.
990/30=33 (senin lot sayın) ve 33*45=1485 TL
(Ha illaha 1000 TL den hesaplayacaksan aynı yöntemle hesaplandığında 1500 TL ediyor.)
İyi günler dilerim.

Bence alım gücümüz de aynı hızda düştüğü için para kazanmış olmuyorsunuz. Yalnızca paranın değerini korumuş oluyorsunuz. Yada bana öyle hissettiriyor

Bence alım gücümüz de aynı hızda düştüğü için para kazanmış olmuyorsunuz. Yalnızca paranın değerini korumuş oluyorsunuz. Yada bana öyle hissettiriyor
Doğru tespit. Paranın değeri dolar bazında aynı kalıyor aslında. Ancak dolar almazsa 1000 TL 30 ise 666 TL 45 gibi bir oranda olacak.

Hocam 1000/30=x x*45=y
X Dolar 30 iken alınan TL nin dolar karşılığı. Y dolar 45 olunca ki TL karşılığı. İlkokula giden birisi bile basit bir mantıkla bunu yapabilir. Siz kaç yaşındasınız?

Hocam 1000/30=x x*45=y
X Dolar 30 iken alınan TL nin dolar karşılığı. Y dolar 45 olunca ki TL karşılığı. İlkokula giden birisi bile basit bir mantıkla bunu yapabilir. Siz kaç yaşındasınız?
Dostum bilmemek değil öğrenmemek ayıptır. Normal bir durum. Anlamıyor veya kafası karışıyor olabilir. Lütfen insanlara empati ile yaklaş.

Dostum bilmemek değil öğrenmemek ayıptır. Normal bir durum. Anlamıyor veya kafası karışıyor olabilir. Lütfen insanlara empati ile yaklaş.
Basit 4 işlem dahi yapamayan birisi ya forum kurallarının aksine küçük yaşıyla aramızda ya da gerçekten karmaşık bir teknoloji forumunda. Google'a 1000 lira kaç dolar diyip çıkan sayıyı 45 le çarpmayı bile düşünmeyip burada böyle bir soru soran birisinin forum kalitesini düşürdüğü bariz değil midir?

Demek istediğini anladım. Ancak bu tür insanları dışlamanın da yararı azdır. Arkadaşı bilgilendirdiğimizde o da bizim öğretilerimiz doğrultusunda başkalarına öğretebilir veya hiç değilse kendi çıkarı için kullanabilir. Düşünce şeklini gerçekten anlıyorum. Ancak bu düşüncenin yararı herkes için azdır. Kalitenin sabit kalmasındansa artması daha olumlu sonuç verir.

Hocam 1000/30=x x*45=y
13 yaşındayım matematiğe kafam pek basmıyor o yüzden yapamadım

sağolun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…