Steam Doları fazladan hesaplıyor

Steam'den indirimler bitmeden alışveriş yapacaktım ama kafama bir şey takıldı.
Sepetin tutarı 870TL ve Papara kart ile alım yapacağım. Ancak Papara'dan 950TL çekmeyi denedi sebebi nedir bunun?
Hocam 17:00'dan sonra(piyasanın kapandığı tatil zamanları hariç ) normal mesai saatleri dışına giriyor ancak siz yurt dışı dövizden alacağınız için o an ne kader keser buradakiler sadece tahmin edebilirler(bankadan bankaya değişiyor çekeceği dolar dövizi çünkü). 21:00'da keseceği TL farklı olur gündüz alırsanız TL farklı çeker. Dolar bir aşağıya iniyor bir yukarıya çıkıyor bunu takip etmek zor ancak belli bir zamandan sonra yavaşlıyor o zamanı sizin tutturmanız gerekiyor yani tamamen şansınıza bağlı.

Selamlar. Özet olarak şöyle anlatayım. Herhangi bir döviz cinsinden banka veya kredi kartıyla işlem yaparsan, işlem anında kullandığın bankanın, hesabın anlık kurunu kullanırsın. Ek olarak bazı kurumlar işlem ücreti de alabilmekte. Bu fiyatı düşürmek için banka çalışma saatlerini takip edebilirsin.

Bunların dışında örnek olarak yeşil bankada kredi kartın var. Bu karta müşteri hizmetlerinden USD, EURO hesap ekstresi tanımlamak istiyorum dersen döviz olarak alışveriş yapabilirsin. Ekstre tarihin geldiğinde TRY cinsinden değil USD cinsinden kesilir. Ancak bunun ödemesi katıdır. Gecikme yapmayınız ve tam ödeyiniz. Ödeme işlemi için ise vadesiz USD hesabı açıp döviz alım işlemlerinden USD'yi istediğin fiyattan alabilirsin. Sonuçta ekstre tarihine kadar bekleyebilme imkanın var. USD aldıktan sonra tanımlı kredi kartına borç ödeme işlemlerinden borç tipi kısmında bulunan döviz cinsini seçip ödeme yaparsın. Kısaca 10$ lık bir alışveriş yaptın. Bunun ödemesini 10$ olarak yaparsın. 10$'ın TRY karşılığı olarak değil.

Bu dediklerim yeşil banka için geçerlidir. Diğer bankalar için işlem değişebilir.

Hepinizin Değerli Mesajları İçin Teşekkür Ederim.

Sepetin tutarı 870TL ve Papara kart ile alım yapacağım. Ancak Papara'dan 950TL çekmeyi denedi sebebi nedir bunun?
Komisyon dostum o. Steam ile alakası yok. Aracı kesiyor o farkı.

Hocam keşke cüzdan kodu alarak yapsaydın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…