Domain Evdeki Host'a Nasıl Bağlanır?

uyukusbb

Kilopat
Arkadaşlar VDS'e ISS kurdum. Her şey güzel fakat ip ye giriliyor. Ben bunu kendi domainime bağlamak istiyorum. Domain İsim Tescil'den. Name Server bilgilerini ne yapacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar VDS'e ISS kurdum. Her şey güzel fakat ip ye giriliyor. Ben bunu kendi domainime bağlamak istiyorum. Domain İsim Tescil'den. Name Server bilgilerini ne yapacağım.

Merhaba;

Düzeltme olarak geçeyim ISS değil IIS olacak. Alan adınızı yönlendirebilmeniz için server işletim sisteminden name server atamalısınız. Yani o alan adının hostingi görmesini sağlayacak name server yaratmalısınız. Örnek; ns1.demo.com ns2.demo.com gibi...

Name server bilgilerini server işletim sistemindeki DNS ayarlanızı yapılandırarak yaratabilirsiniz. Şuan meşgul olduğumdan tam olarak yazamayacağım çünkü birden fazla işlem yapılacak. İnternette ki hazır makalelere bir göz atabilirsiniz. DNS server ayarlarınızı yapılandırınız.

1. İsimtescil hesabınıza girin ve domain yönetiminden domaininizi seçin.
  2. Alt isim sunucu ayarlarına gelin ve iki kayıt oluşturun. ns1.alanadiniz.com, ns2.alanadiniz.com şeklinde olabilir. Karşılık gelen ip kısmına da sunucu ip adresinizi yazın.
  3. Sunucuya girin hosts dosyasını açın.
  4. 127.0.0.1 localhost yazacak orada, bir satır altına gene
    127.0.0.1 alanadiniz.com
    127.0.0.1 ns1.alanadiniz.com
    127.0.0.1 ns2.alanadiniz.com

şeklinde kayıtlar açarsanız şimdilik işinizi görebilir. Yapamadığınız taktirde memnuniyetle yardımcı olabilirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…