Domain mail ayarlama

TheMurderK

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar ben bir şirket maili açmak istiyorum. Keyubu'dan alan adı ve domain satın aldım her şeyi birkaç şeyi yaptım YouTube'dan videolar izleyerek bir sorun var. C-panel üzerinden ben birisine mail atabiliyorum, attığım maili müşteri cevaplayabiliyor, ama müşteri benim şirket mailimi bir mesaj göndermek istediğinde böyle bir mail adresi yok hatası alıyor bunu nasıl düzeltebilirim?

Alan adı ve domain aldığınızı belirtmişsiniz ancak sanırım alan adı ve hosting aldınız siz. Cpanel kullanabiliyorsanız hosting paketide almışsınızdır. Alan adınızı bilmediğim için dns sorgusu vs yapamıyorum tabiki ancak aldığınız alan adının nameserver adreslerini aldığınız hosting paketinin bulunduğu sunucuya yönlendirmelisiniz bu bilgiler size hosting erişim bilgileriniz maili vs. gibi bir mail içerisinde iletilmiştir muhtemelen. Siz eğer dnsleri doğru ayarladıysanız ve cpanelde oluşturduğunuz herhangi bir mail adresi üzerinden dışarı mail atıyorsanız sizede yanıt verildiğinde ulaşması gerekiyor. Ancak dnslerde bir hata varsa siz cpanelde oluşturduğunuz mailden dışarı mail atarsınız ancak karşı taraf size mail attığında dnsleriniz doğru olmadığı için mail ilgili sunucuya gelmez ve karşı tarafa hata mesajı döner. Muhtemelen sorun alan adının nameserver / dns ayarlarında bir hata olabileceği yönünde , hata almaya devam ederseniz hizmeti aldığınız yere bir destek talebi oluşturun çözerler hemen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…