Domain, VPS nasıl bağlanır?

Sşgpepdudıab

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar ben vps.me'den vps aldım ipv6 adresiyle AAAA seklinde baglayın diyor ama hiç bir şey anlamadım daha yeniyim bu şeylerde nasıl yapmam gerekiyor ?

Resimlerde var detaylar vps yerinde ipv6 yazıyor centos7 vps.
Adsız.png
xd1.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba.

A : DNS sunucusunu kullanan network cihazların isimlerini ve IPv4 adreslerini tutar.
AAAA : DNS sunucusunu kullanan network cihazların isimlerini ve IPv6 adreslerini tutar.

IP: 8.8.8.8 google-public-dns-a.google.com Google DNS ise. (A) kaydı. 8.8.8.8 benzeri IP ler A kaydıdır.
IP: IPv6 adresi neresi? DNS sunucu üzerine oluşturacağınız (AAAA) kaydı da IPv6 adresini belirteceğiniz kayıttır.

Örnek: 2001:98:0:1:0:12:144.122.199.90 (AAAA kaydı IPv6) abcserver.vpsme.com 'dur gibi.

Özetle: IPv6 yı ezbere bilemeyeceğiniz için bunun isime çevrilme şeklidir.
Böyle bir kayıt oluşturduğunuz zaman uzak masa üstü bağlantısına yada vps ye bağlanmak için hangi yazılımı kullanıyorsanız ona abcserver.vpsme.com yazdığınızda bağlanılacak olan adres sizin IPv6 adresinizdir.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı