Dombıra çok iyi değil mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bunlara anlatırsın anlarlar ama kabullenemezler. Harfi harfine doğru yazmışsın ellerine sağlık ama boşuna yazmışsın. Anlarlar ama kabullenmezler, kabullenemezler.

Evet, çok güzeldir de bunu dinleyip Cengiz Han'ı, Hitler'i sahiplenenler var. Yapmayın Allah aşkına. Bizde Mete Han, Enver Paşa gibi adamlar varken bu isimler ile milli duygu yaratmaya çalışmak pek hoş değil.

Ayriyeten Abdurehim Heyit''de muhteşemdir. Onu da dinlemek lazım. Gerçekten efsane bir sanatkâr. Her kulağın bu sesten yararlanması gerekir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
"Dombıra" değil "Dombra" efendim.

@Berkay T de bağlacını ayrı yazmamışım diye ban yedim o yüzden cevap veremedim. Durum belli artık yapacak bir şey yok görüyorsun.

@AsjasFıdas1000 paylaşımınız için teşekkürler. Abdurehim Heyit şuan Çin zindanlarında zulüm görüyor ve tek suçu Türk olmak ve Türkçe konuşmak. Elimizden bir şey gelmiyor tek diyeceğim Allah yardımcıları olsun.

Alt tarafı bi çalgı? Böyle şeyleri de milliyetçilikle bağdaştırmak nasıl bir bağnazlık anlamak zor.

Hiçbir marş, hiçbir şiir boşa yazılmaz. Çünkü hepsinin amaçları vardır. Milliyetçilik içinde eğitim ve sanat da vardır. Yanisi alt tarafı çalgı da bir sanattır ve ulusun gelişimine katkı sağlar. Yanisi her şekilde bir bağlantısı çıkıyor.

Onlar onu çalarken kendini övüp karşısındaki küçümsüyorsa; isterse ıslık çalsın yine işin içinde bir düşmanlık vardır. Sanat insanlar arası ilişkileri güçlendirmek içindir; düşman yaratmak için değildir. Kimse savaşa halay çekerek gitmez. Bu savaş borazanı değil sonuçta bir çalgı.

Konuşma şeklinden eğitimsiz bağnaz olduğu açık. Bence muhatap almayın, bunlar canı sıkılan 2-3 ergen burada cirit atıyorlar. İnsanları yoruyorlar. Dombra bir milletin tarihidir. Ama bunlar iz bilmezler böyle işte, cevap vermeyeceksin çünkü ne desen boş.

Bence de çalgıyı bu kadar abartmak boş! Ayrıca kimse kimseyi burada bilgi testine tabii tutmuyor. Yaranız varsa gocunursunuz; yoksa adam gibi yorum yazarsınız? Eğitimsizmiş. Irkçılık ve milliyetçilik hastalığına yakalanmamış biriyim sadece. Beyin hücrelerine yeteri kadar oksijen gitmeyenler kolay kolay anlayamaz bunu. Boşuna çaba sarfetmeyin. Bu bölümde sadece müzik paylaşılıyor. Bunu bile politize etmeyin.

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…