Donanım Arşivi V5 düşük performans

9100F ile 10100F ile %6 fark var yalnızca. Valorant'ta nasıl bir artış bekliyordun anlamadım. Aynı FPS'leri alman gayet normal.

Eki Görüntüle 1211614
Bu test tek çekirdek testi değil mi? 10100F'in önemli özelliği 4/8 olması ama.
9100F ile 10100F ile %6 fark var yalnızca. Valorant'ta nasıl bir artış bekliyordun anlamadım. Aynı FPS'leri alman gayet normal.

Eki Görüntüle 1211614
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Tamam ancak Valorant'ta izleklerin etkisi ikinci planda kalıyor. Tekli çekirdek gücü asıl öne çıkan durum. 10100F ile GTX 1650'nin sana faydası AAA oyunlarda olur. Valorant'ta ise yüksek ayarlarda daha rahat oynamanı sağlar, orta ve düşük ayarlarda FPS değerlerin eskisiyle aynı seviyelerde olacaktır.

Hocam her şeyi denedim ama FPS değerlerim YouTube'dakiler gibi değil. Zaten ben işlemcide sıkıntı olduğunu düşünmüyorum asıl sorun bence ekran kartında ekran kartı FurMark testinde 2600 puan alıyor, isterseniz 1650'nin diğer testlerine bakın bendeki ekran kartının puanı çok düşük kalıyor.

Mesela bu arkadaş 3600 puan alıyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Son düzenleyen: Moderatör:

Yalnız bu videodaki GTX 1650 Super, seninki düz GTX 1650.

Öncelikle şunu sorayım, ekran kartınız çift fanlımı yoksa tek fanlı mı? Videoda kullanılan ekran kartı çift fanlı iken kendim mağaza sayfasından baktığımda tek fanlıydı. Stok sıkıntısından dolayı size tek fanlı olan model gelmiş olabilir ki arada az dahi olsa performans farkı olabilir. Kullandığınız işletim sisteminin orijinal olup olmadığından tutun da işletim sistemi sürümüne, driverların güncel olup olmamasına kadar sebepler olabilir. Tavsiyem işletim sisteminiz orijinal değilse orijinal kullanmanız ve işletim sisteminizin, driverlarınızın güncel olup olmadığını kontrol edin. Baktınız düzelme yok o zaman satıcı firma ile görüşebilir ya da ilgili videodaki kişiye ulaşabilirsiniz.

Yalnız bu videodaki GTX 1650 Super, seninki düz GTX 1650.
Yanlış olanı yollamışım.
Ekran kartı çift fanlı, driverler ve işletim sistemi hazır kurulu geldi ama ben pek güvenemediğim için driverleri silip tekrar kurdum.

Onunki GDDR6 seninki GDDR5. Ortada bir sorun yok.

Windows'u sil baştan yüklemediyseniz dilerseniz onu deneyebilirsiniz. Düzelme olmaz ise satıcı firma ile iletişime geçebilirsiniz. Bu arada darboğaz var mı? Varsa yüzde kaçlık bir darboğaz söz konusu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…