Donanım elemanı nasıl olunur?

LonghornX6003

Picopat
İyi sosyaller. Bilgisayarı tamir etmekten ziyade parça değişimi, bakım/temizlik ve montaj yapmak istiyorum. Bu da donanım elemanı olarak geçiyor galiba. Parça takmaya aşina sayılırım. Eski bir laptopumun HDD'sini sökmüşlüğüm var. Hatta arkadaşımın yardımıyla masaüstü cihazımı monte etmiştim. Bu meslek ne kadar kazandırır ve nerelerde yapabilirim? Ve bilgisayarcıların çoğu bu şekilde yapıyor sanırım.

Tarif ettiğiniz şey basbaya mahalle bilgisayarcılığı gibi. Mühendislik gibi bir alanı yok parça monte etmenin diye biliyorum.

Reballing-desoldering işlemi yapan Türkiye'de sayılı adam var. Geri kalan teknik servis sök-tak işlerinde ve temizlik işlerinde zaten. Biraz da İngilizcen olacak uyumluluk sorunlarını düzeltebilmen için araştırıp okuyacaksın o kadar, gerisi zamanla gelişir.

Reballing-desoldering işlemi yapan Türkiye'de sayılı adam var. Geri kalan teknik servis sök-tak işlerinde ve temizlik işlerinde zaten. Biraz da İngilizcen olacak uyumluluk sorunlarını düzeltebilmen için araştırıp okuyacaksın o kadar, gerisi zamanla gelişir.

Sök tak işi yapmak istiyordum aslında. Lehimleme vs uğraşmak istemem ama. Ha şartsa mecburuz yapacak bir seçenek yok.

Hocam bilgisayarla uğraşacağım. Telefonla işim yok zaten.

Çok derinlemesine iş çıkmaz sana zaten sadece arıza tespiti yapabiliyor olman yeterli. Teknik servis elemanlarına yeni makineler geldiğinde service guide adı altında bir kitapçık ya da PDF gönderiyorlar zaten onlar da baka baka yapıyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı