Donanım hızlandırmalı GPU zamanlaması

Bu özelliği windows insider ve nvidia önizleme sürücüsü zamanından beri kullanıyordum, o zaman da gözle görülür bir şey yoktu. Önizlemeden çıkınca belki biraz fark eder dedim yine de etmedi. Hem gözle görülür bir şey yok hem de yapılan testlerde de fazla bir şey yok.

Testlerde bir kaç oyunda fps fark etmiş, kimisinde düşürmüş kimisinde arttırmış ama aradaki fark o kadar az ki aynı ayarlarda testi tekrar yapsalar yine benzer sonuçlar çıkarmış gibime geldi. Ki bu özelliğin fps artışı için değil de yüzde bir ve binde bir fps iyileştirmesine yönelik bir özellik olduğu söylendi, orda da şu an için gözle görülür bir şey yok.

Ama bu özelliğin kullanışsız olduğu anlamına gelmez, bu özellik DX Vulkan vb. API'lerden bağımsız çalışıyor yani gpu kullanan her uygulama yararlanabilir sadece oyunlar değil.

Ayrıca özellik daha yeni, ileride iyileştirmeler yapılabilir bekleyip göreceğiz.

Bu ayarın fps e etkisi olmasada, açmamızın bir zararı var mı? Yani ekran kartına falan etkisi olurmu çabuk eskimesi bakımından vs.? Ayarın ne işe yaradığını tam anlayamadım çünkü

Nvidia GTX serisi kartlarda performansı düşürüyor, RTX kartlarda ise etkili, FPS artışı yaşanan bir şekilde çalışıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…