Donanım konusunda bilgi edinme

halilben01

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
GTX 1650ti
AMD Ryzen 7 4800H with Radeon Graphics
16,0 GB
2.90 GHz
Donanımlar konusunda bilgim olsun istiyorum. Sallapati konuşmak istemiyorum artık. Zaten bilgisayar mühendisliği okuyorum ama okul bir kaynak değil bunun için. Örneğin ekran kartları sorulduğunda rahatça neyin ne olduğunu söyleyip, öneride bulunabilmek istiyorum. Çok magazinsel cevap veriyorum genelde bu da bana yeterli gelmiyor tabii ki. Nasıl bir yol izlerim? Önerilerinizi bekliyorum dostlar...

TechPowerUp öneririm, İngilizce bir site. Ancak güncel olan teknolojileri ve ekran kartı gibi donanımların veri tabanını barındırıyor.

İngilizce makale okuyarak neredeyse çoğu donanım hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Hocam yaklaşık 2 senedir en çok bilinen teknoloji kanallarını takip ederek ve iki tane forumda aktif katılımcı olarak sıfırdan güzel bir donanım seviyesine ulaştığımı düşünüyorum. Size de tavsiye ediyorum.

Hocam burada çoğu kişi transistör ne demek daha bilmiyordur, kötü hissetmeyin. Örneğin açılan bir konuya ekran kartı önereceksiniz; Tek tek test edemeyeceğinize göre Youtube'dan testleri izlemeniz gerek. Teknik özelliklere Google'layarak bakıyoruz. (X gpu specs) Takınti derecesinde teknik bilgin oldu mu, zaten alaylı mühendis oluyorsun.

Örneğin ben PC toplarken anakart'dan başlıyorum toplamaya. DDR4 sistemse sokete uygun işlemci seçiyorum. Testlere bakıyorum. Emsal forum konuların bakıyorum. Mesela 1 hafta öncesine kadar sivi sogutma hakkında aynı senin seviyendeyken şu anda custom sıvı soğutma toplayabilirim.

Bunlari geç dersen, okulunu bitir zaten bilgi sahibi olursun.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı