İlk olarak imkansız olmadığını belirteyim. Ben lisans eğitimini inşaat mühendisliğinden alıp da siber güvenlik alanında çalışan birisi olarak söylüyorum bunu.
Ancak donanım zordur, yazılıma benzemez. İşletim sistemi (OS) gibi mükemmel bir yazılım sayesinde bilgisayarla anlaşmak kolaydır. Zor olan, donanım sürücülerini kontrolcüler ile iletişime geçirmektir. Hatta yeri gelince bunları bizzat yazmaktır. Ki bu iş kernel (işletim sistemi çekirdeği) yazmak kadar zordur.
Elbette zor deyip işin içinden çıkmak kolay
kararlı olduğunu varsayarak gerekli olanları söylemek isterim.
- En önemlisi, okuduğunu ve dinlediğini anlayacak kadar iyi bir İngilizce.
- Elektronik parça ile uğraşmayı sevmek. Fizik gibi doğrudan elektrik ile ilgili dersleri sevebilmek.
- Bilgisayar bilimi bilgisi. En iyisi bu işin formal eğitimini bilgisayar mühendisliği ile almak.
- Çok iyi seviyede Assembly (özellikle X86) bilmek. Makine diline en yakın olan dil budur. Donanıma doğrudan müdahale edebilmeni sağlar. Bunun haricinde tersine mühendislik yapman gereken durumlar da olacaktır (kapalı kaynak kodlu projeleri okuyup anlayabilmek için vs).
Daha birçok madde sayılabilir
fikir olması açısından kısa tutmak istedim. Donanım en zor bilgisayar alanlarının başında gelir, ama zevklidir.