Kasa: Asus Vento TA-KB3, link: Asus Vento TA-KB3 600W ATX Siyah/Mavi Kasa
PSU: İş yerindeyim hatırlamıyorum ama 750'lik gayet yeterli bir güç kaynağıydı.
Anakart: Asus P8H61 M LE R 2.00
CPU: İntel İ7 3770 1155 soket
RAM: 12 GB (8+4) 1333 Mhz Kingston
GPU: Asus GTX 970 4 GB
HDD: 5400 RPM Toshiba 1 TB
İş yerimde kullandığım bilgisayarda da aynı CPU ve 8 GB aynı frekansta Kingston RAM olmasına rağmen benim bilgisayarıma göre inanılmaz hızlı açılıyor. Başlangıç programları vs her şeyi denedim yine de açılış hızı konusunda tatmin olmadım. İş yerindeki bilgisayarında HDD aynı özelliklerde. Bilgisayarımın oyun performansından memnunum zaten çok fazla fırsat da olmuyor. İş yerindeki bilgisayarın Anakartı Asus Z77-A. Anakart farkı bu düzeyde etkiler mi performansı ilk sorum bu. İkincisi bu sisteme hız kazandırmak için en mantıklı seçim Anakart değişimi, SSD ve RAM takviyesi yapmak mı olur? SSD eklentisi ve Anakart değişiminden sonra RAM eklentisine gerek var mı?
Sizin ihtiyacınız olan şey bir SSD. SSD aldıktan sonra performans farkı gözle görülür şekilde artacaktır. SSD aldıktan sonra RAM'inizi 16GB yapmanızda fayda var.
Sizin ihtiyacınız olan şey bir SSD. SSD aldıktan sonra performans farkı gözle görülür şekilde artacaktır. SSD aldıktan sonra RAM'inizi 16GB yapmanızda fayda var.
SSD için marka-model öneriniz var mı? Büyük ihtimalle ikinci el SSD ve RAM alabilirim o halde. Aklıma takılan işyerinde bilgisayarda SSD olmamasına rağmen çok hızlı açılması, dosyaları, resimleri vs daha hızlı açması. Acaba benim HDD mi yaşlandı.
300-400 max ayırabilirim. İkinci el olmasında da sakınca yok. O yüzden sıfırı 600 lira falan olan ürünler de ikinci elde o fiyatlara gelir herhalde. Çok da bakmadım SSD ikinci el açıkçası.
300-400 max ayırabilirim. İkinci el olmasında da sakınca yok. O yüzden sıfırı 600 lira falan olan ürünler de ikinci elde o fiyatlara gelir herhalde. Çok da bakmadım SSD ikinci el açıkçası.
Taşınabilir Disk ürünleri binlerce marka ve modelleri ile Elektronik, Bilgisayar, Yedekleme Ürünleri, Taşınabilir Disk n11'de Taşınabilir Disk için ziyaret edin. Uygun fiyatlı