Donanım yükseltme önerisi

onderergun

Hectopat
Daha fazla  
GTX 760 8 GB.
1600 MHz RAM.
AMD FX 8300 3.30 GHz işlemci.
Sizce anakart, RAM, işlemci mi değiştirmeliyim yoksa RAM, ekran kartı mı? İşlemci anakart RAM alırsam Ryzen 5 2600, RAM'i 8 GB 3000 MHz alacağım ekran kartı alırsam RX570 alacağım ve 1600 MHz 8 GB RAM alacağım hangisi daha çok işe yarar?

Yukarıdaki yorumun aynısını yazacaktım. Direk o işlemciden kurtulmanız gerekmekte anakartı B450 al en düşük yükseltmeye açık olsun. Zaten elindeki kartı satıp üstüne az biraz ekleyip RX570 alırsın.

İşlemci, Anakart ve RAM değiştirmeniz, DDR4 sisteme geçmeniz ve Daha yüksek frekans değerine sahip RAM'ler kullanmanız demektir. Ayrıca Ryzen 5 2600 ile 8300'ın single-core, multi-core değerleri arasında çok fark var. Bana kalırsa sisteminize yeni bir İşlemci, Anakart ve RAM alın.

işlemci,anakart Ve RAM degiştirmenizi bende tavsiye ederim 750 ti kullandım senelerce daha yeni sistem degiştirdim ama çok iyi bi kart sizdede bi ustu var onceliniginiz dediklerimiz olsun arkadaşların dedigi gibi en aşşa b450 alırsan çok saglıklı olur

En az B450 chipsetli bir kart almalısınız.
Ayrıca R5 2600'e terfi etmek sağlıklı olacaktır.
Ryzen sistemlerde 3000mhz altında RAM kullanmak performansı önemli ölçüde etkilediğinden, en az 3000mhz RAM öneriyorum.
Ekran kartınızı da isterseniz RX570'e terfi edebilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı