Donanım yükseltme sonrası yavaşlık geçmedi

Muhammet Durakan

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba.
Evde boş duran masaüstü bilgisayarım vardı ve yavaştı boş durmasındansa kullanılabilir ve hızlı hale gelmesi için pek anlamam ama 250TL'ye 1 GB olan RAM'i 2 GB'a yükselttim ve 120 GB SSD aldım. Öyle ahım şahım bir hızlanma olmadı hatta hiçbir fark yok gibi geliyor gözüme driverlerı falan güncel degil ondan olabilir mi bilemiyorum. Chrome da bile donmalar oluyor. Eger çok farkedecekse 2 GB olan RAM'i 4 GB'ye de yükseltmeliyim acaba? İade edeceğim yoksa aldıgım ürünleri. Yardımcı olur musunuz hala neden yavaş.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    50,3 KB · Görüntüleme: 81
  • Adsız2.png
    45,2 KB · Görüntüleme: 73

2 ile 4 arasında çok fark var. 4 GB RAM'e yükseltmenizi öneririm. Yapacasaksanız tabii ki en az 8 GB RAM.

Sisteminizi SSD'ye kurdunuz mu bir de aygıt yöneticisini kontrol edin bakın bakalım belki kurulmamış sürücü vardır önünde sarı ünlem olur.

RAM miktarınız çok az. Ne yazık ki artık minimum 4GB RAM kullanmak gerekiyor. (Günlük işler için). Ayrıca işlemciniz 2 çekirdek. Güncel uygulamalarda multitasking olarak yavaş kalır.

Ve evet eğer destekliyorsa dire 4 GB RAM yapın ve Windows 8.1'e geçin çok daha rahat edersiniz Core 2 Duo E6700 bakmanızı öneririm o anakarta gidebilecek en iyi işlemci o sitesinden baktım.

Sanırım zaten 1 disk çıkışı var Windows SSD'ye kurulu. Amacım oyun falan degil oyun için kullandıgım laptop var fakat bununda en azından köşede çalışır ve hızlı olmasını istiyorum. O halde 2 GB olan RAM'i 4'e yükseltmeliyim.
Ve evet eğer destekliyorsa dire 4 GB RAM yapın ve Windows 8.1'e geçin çok daha rahat edersiniz.
En fazla 4GB destekliyor anakart windows 8.1'de kasma felan olmaz mı eski pc

SSD aldıysanız Windows 8.1 öneririm.

Yok olmaz dediğim gibi sorun işlemcinizden kaynaklı çok pahalı değil E6700 alın 8.1 64 Bit yaparsınız aynı zamanda 4 GB RAM olursa sizi gündelik işlerde film müzik vb idare eder rahatlıkla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…