Donanıma ayrılmış RAM 8 GB

demirbilek123

Centipat
Daha fazla  
Anakart
B450M S2H
İşlemci
RYZEN 5 2600 G
2 tane tamamen aynı marka ve modele sahip RAM kullanıyorum 8 GB ikisi de.
En son işlemcinin fanını değiştikten sonra sanırım daha az FPS almaya başladım bazı oyunlarda.
Acaba soket mi kırıldı yoksa sorun RAM'de mi sizce.

Dosya Ekleri

• donanımaayrılmışramteknopat.PNG
    donanımaayrılmışramteknopat.PNG
    59,2 KB · Görüntüleme: 42
  • ram1.PNG
    ram1.PNG
    20 KB · Görüntüleme: 48
  • ram2.PNG
    ram2.PNG
    20 KB · Görüntüleme: 37
16 GB RAM'iniz var ve bunun 8 GB kadarını islemcinizin dahili grafik birimi kullanıyor. 8 GB çok yüksek bir değer, o işlemci için 2-4 GB arası ayırmanız yeterli olur. Ayırdığınız belleği BIOS'tan değiştirebilirsiniz.

Bugün RAM'lerden birini çıkardığımda bilgisayar açılmadı, aynı sokette diğer RAM'le çalıştırdığımda çalıştı ve donanıma ayrılan RAM miktarı 50 MB gözüküyor yani sorunum RAM'in bozulmuş olmasıymış, sorun çözüldü diyebiliriz yeni bir RAM alacağım.
Ek olarak daha önce açılmış konularda önerilen silgiyle silmeyi de denedim, maalesef işe yaramadı.
Yalnız kafamda hala bir soru işareti var, RAM bozuk olmasına rağmen CPU-Z'de nasıl gözüküyor ve görev yöneticisinde slotlardan 2'si dolu oluyor?

Güncelleme: RAM de bozuk değilmiş sorun hala devam ediyor, sorunun Windows'tan kaynaklandığını düşünüyorum format deneyeceğim.

Güncelleme 2: Format attım ancak sorunum çözülmedi , birkaç hafta önce almış olduğum işlemci fanını takarken işlemcinin bazı pinlerini kırdığımı düşünüyorum. Yeni işlemci şu an alamam ama tek 16 GB'lık bir ram alsam eskisi ile aynı işi görür mü yoksa yine 8 GB'ını kullanamaz mıyım ?

Son düzenleme:
Bugün RAM'lerden birini çıkardığımda bilgisayar açılmadı, aynı sokette diğer RAM'le çalıştırdığımda çalıştı ve donanıma ayrılan RAM miktarı 50 MB gözüküyor yani sorunum RAM'in bozulmuş olmasıymış, sorun çözüldü diyebiliriz yeni bir RAM alacağım.
Ek olarak daha önce açılmış konularda önerilen silgiyle silmeyi de denedim, maalesef işe yaramadı.
Yalnız kafamda hala bir soru işareti var, RAM bozuk olmasına rağmen CPU-Z'de nasıl gözüküyor ve görev yöneticisinde slotlardan 2'si dolu oluyor?

Güncelleme: RAM de bozuk değilmiş sorun hala devam ediyor, sorunun Windows'tan kaynaklandığını düşünüyorum format deneyeceğim.

Güncelleme 2: Format attım ancak sorunum çözülmedi, birkaç hafta önce almış olduğum işlemci fanını takarken işlemcinin bazı pinlerini kırdığımı düşünüyorum. Yeni işlemci şu an alamam ama tek 16 GB'lık bir RAM alsam eskisi ile aynı işi görür mü yoksa yine 8 GB'ını kullanamaz mıyım?

RAM'leri 1 ve 3. slotları takıp deneyebilir misiniz acaba.

Tek 16 GB ram alsam tamamını kullanabilir miyim sizce ?

Veya sorunun anakart ve işlemciden hangisinde olduğunu anlayıp onu mu yenilesem , hangisi daha mantıklı olur bilemedim

Güncelleme : Sorun fanı takmadan önce macunu biraz fazla sürmem sonucu işlemcinin soketinin kapanmasıymış , çıkarıp temizleyip yeni macunu yeteri kadar sürüp kapattıktan sonra sorunum çözüldü.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı