Donanıma ayrılmış RAM miktarını azaltma

tavuklupilavlı

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar 12 GB RAM'ım var (4x8) görev yöneticisinde 4.1 GB donanıma ayrılmış gözüküyor. Baktım araştırdım fakat BIOS'um çok kötü kullanmayı bilmiyorum.
Sistem.
HP ProDesk kasa.
AMD A4 5000 APU 1.50 GHz.
AMD Radeon HD 4600.
12 GB RAM.
Windows 10 Pro.
Dün hiçbir sıkıntı yoktu gayet yerindeydi bugün açtım PC mi donanıma ayrılmış 4.1 gözüküyor. Dün yedek almıştım haftada bir alıyorum yedek yedekten geri yükleme yapsam RAM'ım yükselir mi?
CPU-Z indirdim ve resimler.

Ayrıca BIOS'tan yapıyorlar bazıları öyle diyorlar fakat BIOS eski galiba güncellemeyi bilmiyorum bir de RAM slotlarını değiştirin diyor şimdi değiştirip yerlerini yapsam PC açılmaz diye korkuyorum.

Ekran kartınızın dahili grafik birimi kullanıyor hocam o rami. Değiştiremezsiniz maalesef.

Ekran kartınızın dahili grafik birimi kullanıyor hocam o RAM'i. Değiştiremezsiniz maalesef.

Ya bakın anlıyorum sizi ama dün her şey yolundaydı geri yüklesem sistemimi düzelir mi plss.
8'i sök 16 GB tak 20GB olsun.

Varmıda takayım gardeş.
Ekran kartınızın dahili grafik birimi kullanıyor hocam o RAM'i. Değiştiremezsiniz maalesef.

PC'yi formatlayınca düzeliyor fakat format atamam.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…