Çözüldü Donanıma ayrılmış RAM sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Yağız Dikmen

Kilopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
RAM
Corsair Vengeance LPX 8GB DDR4 2400MHz CL16
Anakart
Gigabyte AB350M Gaming 3
Merhaba, sorunum başlıkta belirttiğim gibi. Yaklaşık 2 ay önce 8 GB olan sistemime aynı marka, aynı model 1 adet 8 GB eklemesi yaparak 16 GB olarak güncelledim. Ancak bu sorunu bir türlü çözemedim. Tüm internet alemini İngilizce ve Türkçe gezmeme rağmen bir çözüm bulamadım. Aşağıya konuyla ilgili görselleri bırakıyorum.

Not: BIOS güncellemesi ve sıfırlaması, belleklerin yerlerini ve soketlerini değiştirme, soketleri temizleme, MSConfig ayarları, quick CPU Memory clear, bellek voltajı arttırma gibi gerek bu forum gerekse diğer sitelerdeki aklınıza gelebilecek her şeyi yaptım ancak yine de olmuyor.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2023-06-30 145012.png
    Ekran görüntüsü 2023-06-30 145012.png
    28,2 KB · Görüntüleme: 71
  • Ekran görüntüsü 2023-06-30 145044.png
    Ekran görüntüsü 2023-06-30 145044.png
    8,3 KB · Görüntüleme: 68
  • Ekran görüntüsü 2023-06-30 145109.png
    Ekran görüntüsü 2023-06-30 145109.png
    55,8 KB · Görüntüleme: 74
Çözüm
Sorunu çözdüm!

Benim sistemi has bir problem olduğunu düşünmekle birlikte önce iki belleği de çıkarttım. Sonrasında önce çalışıp çalışmadığından şüphe duyduğum üçüncü ve dördüncü bellek yuvasına sırayla bellekleri tek tek takıp denedim ve gördüm ki iki bellek yuvası da problemliymiş! Sanırım bu problem, benim CPU pinlerimden kaynaklanmakta. Çünkü, öncesinde pinlerle ilgili bir problem yaşamıştım. Sonrasında belleklerden birini ilk takıp sistemi açıp kapattım ve sonrasında ikinci belleği de takıp sistemi yeniden açtım. Şu an günlerdir yazılımsal nedenlerden problemli olduğunu düşündüğüm sorunumu çözdüm ve sorunsuz bir şekilde sistemimi kullanmaktayım.

Yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkür ederim, konu kilitlenebilir.

Ekran görüntüsü 2023-06-30 223810.png
Aynı sorunu bir arkadaşımda yaşadım bir süre önce cmd ye bir komut yazdığımda düzelmişti ama ondan sonra o kodu bulmaya çalıştım ve hiç bulamadım

Aynı sorunu bir arkadaşımda yaşadım bir süre önce cmd ye bir komut yazdığımda düzelmişti ama ondan sonra o kodu bulmaya çalıştım ve hiç bulamadım
Yabancı bir kaynaktan mı elde ettiniz bu veriyi?

Başlata MSConfig yaz sonra önyükleme sonra gelişmiş seçenekler ekrana gelen alanların tiklerini kaldır:
  • İşlemci sayısı 1
  • Bellek üst sınırı 0 olacak
  • PCI kilidi
  • Hata ayıkla
Konu açarken yazdığım mesajda zaten bunların hepsini yaptığımı ve olmadığını söyledim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Tam bunla alakalı bir yazı yazacaktım gerek kalmadı. 2. çözüm iste ekran kartınız APU mu hocam?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı