'Donanımınızdaki bir sorun Windows'un çalışmayı durdurmasına neden oldu' hatası

Vito

Kilopat
Daha fazla  
RAM
16 GB 3600 MHZ Corsair RGB
SSD veya HDD modeli
2TB HDD ve 500 GB 970 EVO PLUS
Ekran kartı
RTX 2080 Super
Anakart
Asus TUF X570 Wi Fi
İşlemci
Ryzen 7 3700X
Eğer bilgisayarı yeni açtıysam veya 5 dakikalığına kapatırsam yeniden açtığım zaman ilk 10 dakika içerisinde yüke girerse(FurMark-OCCT testi veya FIFA23 gibi oyunlar) ekranım kararıyor(gün içerisinde de olabiliyor) ve fanlar kendini en yüksek hıza alıyor. Sorunu neredeyse 1 aydır çözemiyorum. Yeni bir PSU bile satın aldım o da işe yaramadı ne yapacağımı bilmiyorum.

Yaptıklarım:
BIOS Update yapmak ve pilini takıp çıkarmak.
DDU ile sürücü silip tekrar yüklemek.
Bilgisayar temizliği.
CPU macun değişimi.
RAM soketlerinin yerini değiştirmek ve uçlarını silmek.
Windows 11 ve Windows 10 kurmak.
Yeni bir PSU satın almak(Zalman GigaMax750W eski - NZXT C850 Gold yeni)
Hard disk testi yapmak.
Sadece ekran kartının macununu yenilemedim ama ekran kartı da 2.5 3 senelik yenilemem gerekiyor mu?
Sorunun videosu:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

/

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

/

(2. veya 22. saniyesine olduğu gibi fanlar hızlanıyor).

Dosya Ekleri

• fq.png
    25,4 KB · Görüntüleme: 66
  • FZ.png
    20 KB · Görüntüleme: 65
  • FZ2.png
    5,8 KB · Görüntüleme: 55
  • fz3.png
    14,1 KB · Görüntüleme: 72
Son olarak güç kablosunun psuya tam oturduğundan emin olun. Geçmiş olsun tekrar.
Teşekkürler.

Ben kurmuyorum, gerek de yok özelliklerini kullanmıyorsan.
Sürücü bir işe yaramadı.Yapılacabilecek her şeyi deniyorum hiç bir sonuç alamıyorum

1 Aydır her şeyi denedim anlayamadım sorunu.Yeni bir ekran kartı da satın almak istemiyorum şu an.

Macun varsa elinizde macun değişimi yapın yada MSI Afterburner'dan UV yapalım karta.
UV Nasıl yapabilirim?

Son düzenleme:
Deneyebileceğiniz son bir şey daha var dedikleri gibi gerçekten kaliteli bir macun alıp ekran kartının macunlarını ve Termal Pedleri'ni yenileyebilirsiniz ya da servise yollayabilirsiniz.

Gigabyte'nin Termal Pedleri'nin çok kötü olduğunu duymuştum yabancı forumlarda.

Onun dışında zamanla bozulmasını beklemekten başka bir şey kalmıyor gibi. (?)

İşlemci macunu ile ekran kartı macunu aynı ise işlemci için Corsair XTM50 aldım onu kullanabilir miyim?

Yanlış bilmiyorsam Corsair XTM50 5 W/m·K. O macun GPU'da kullanılmamalı.

Kryonaut 12,5 W/m·K ya da Halnziye 13,4 W/m·K öneririm.

(Konuya aşina olmayanlar için W/m·K ısıyı iletme oranıdır. Ne kadar yüksek ise o kadar iyidir. Gaming laptoplarda 9 W/m·K'nın altını kullanmayın. Mümkünse Kryonaut'u seçin.)

Son düzenleme:

Youtube'dan bakabilirsin şimdi 3060 olsan değer verirdim ama farklı kartlar kullanıyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…