Donma ve Kernel Power hatası

Rennis

Decapat
Daha fazla  
RAM
32
SSD veya HDD modeli
Netac 512GB M2 SSd
Merhaba, iyi sosyaller herkese.

Düne kadar aslında tek tük problemler dışında bilgisayarda bir sorun yoktu. Bugün hanımla indirime girdiği için It Takes Two alıp oynayalım dedik ve yükledik. Oyuna başlar başlamaz ağır bir drop sonrası bilgisayar ekranı dondu ve geri gelmedi. Valorant'ta da bazen böyle yapıyordu o yüzden aldırış etmedim yeniden denedim fakat tekrar etmeye başladı. Şu anda da herhangi bir oyunda yine aynısını yapmakta. Aniden donuyor ve geri gelmiyor, Kernel Power (41/63) hatası alıyorum. Format attım belki düzelir diye fakat yine bir çözüm bulamadım formattan sonra da aynısı olmaya başladı ve bu sefer herhangi bir şey yaparken bu hatayı alıyorum. Bu konu hakkında bilgisi olan var mı? PSU ile alakalı diye birkaç kişi yazmış ama tam emin olamadım.

PC özellikleri: Ryzen 5 5600X.
RTX 3060 Ti, 32 GB RAM,
PSU: Zalman megamax 600W.

OCCT'ten PSU'ya alıp test yapayım dedim CRITICAL_PROCESS_DIED hatası verdi ve mavi ekranla suratıma kapandı. Tamamen PSU kaynaklı bir hata mı yaşıyorum yoksa GPU'da da problem olabilir mi?

Merhaba, güncelleme yapmak istedim hata yaşayan arkadaşlara. OCCT ve HDTUNE üzerinden test yaptım ve açıkçası Disk değerlerimde bir problem çıkmadığını da gördükten sonra problemin PSU kaynaklı olduğunu gördüm ki 41 63 hatası da yine PSU kaynaklı (çoğu zaman) bir problem olarak önüme çıktı. Amazondan MSI MAG A750GL PSU ürününü sipariş ettim ve sisteme monte ettim. OCCT programını açarak ağır yüke soktuğumda herhangi bir problem çıkmadı ve şu ana kadar Kernal Power 41 63 hatası almadım. Herkese iyi sosyaller!

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    21,5 KB · Görüntüleme: 13
  • Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    28,2 KB · Görüntüleme: 15
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı