DOOM The Dark Ages'a bir kullanıcı kalkan, parry ve oyun hızı ayarlanabilir diye "woke" dedi

Woke ne demek? Irkçılıkla ilgili bir şey değil miydi anlamadım ben.
Woke aslen sosyal eşitlik gibi hakları savunmak demek lakin internet ortamındaki kullanımı eğlence ürünlerine gereksiz şekilde siyahi, LGBT karakter, trans karakter ya da kadın karakter koyarak zorlama politik mesaj verme çabaları şeklinde.

Önceki DOOM'larda da tanıtımda konsoldan oynamıyorlar mıydı?
Dikkat etmedim açıkçası. Fragmanlarda oyunu olduğundan daha kolay gösteriyorlar, ki mantıklı. Yüksek olasılıkla onlar da kolla ve I'm Too Young To Die zorluğunda oynanmıştır.
DOOM'u Call of Duty tarzı casual shooter kafasında bir Twitter'daki her postuyla daha da aşağılanan düşük zekalı Playstation fanboyu bir de tanıtım fragmanlarında oyunu oynayan arkadaş oynuyordur herhalde.
Muhtemelen, bir ara sırf denemek için kontrolcüyle DOOM Eternal oynadım ancak klavyeye kıyasla çok daha zevksiz geldi. Benimle ilgili bir skill issue olabilir, belki.

Yine de bütün silahlara erişebilceğim ayrı tuşlar olmadığı sürece klavye/mouse kadar hızlı oynanması mümkün değil

PS4 sahibi olduğum zaman CoD, Far Cry ve DOOM'u deneyimlemiştim. Aynı oyunları daha öncesinde veya sonrasında PC'de de deneyimledim ve DOOM gerçekten kontrolcünün yapısına uymayan bir hıza ve tasarıma sahip hocam. Skill issueluk bir durum yok. Ne kadar iyi oynarsan oyna KBM zevkini vermiyor.

Böyle düşünen pek yok aslında. Sadece sesleri fazla çıkıyor. Yoksa bunlarla dalga geçen tayfa daha da büyük. Bunları sadece ragebaite kananlar popüler yapıyor. Ragebaitten etkileşim kasan 2-3 kişi ve aynı şekilde arkasından gelen böyle insanlar. Ama ciddi ciddi böyle düşünen birilerine pek rastlamadım ben. Böyle düşünenler de zaten sabun, N*zi, Yahudi diyip gülen elemanlar oldukları için onlarla yine dalga geçiliyor

Ve ben de bu kullanımları yanlış buluyorum. Mesela "incel" kelimesi de aslen sevgili isteyip sevgili bulamayan kişiye denen bir kelime. Bu ilk anlamına bakacak olursak eminim bu forumda birçok kişi inceldir. Fakat şu anda "kadın düşmanı" olarak kullanılıyor. Umarım forumda da böyle kişiler yoktur.

İlk mesajda verilen underrated örneği de böyle keza. Yani anlamıyorum insanlar neden zaten o anlamlara gelecek kelimeler halihazırda dururken artık havalı falan mı olsun diye başka kelimelere başka anlamlar yükleniyor. Ben bunu doğru bulmuyorum.

Maalesef sizin veya benim doğru bulmamızla olmuyor hocam günümüzde. Zamanında dildeki her kelimeyi doğru kullanalım diye ben de çabalıyordum ama günümüz dünyasıyla yaygınlaşan kelimelerin birçoğu olması gerekenin dışındaki anlamlarla kullanılıyor. Zaten o yüzden bu tarz günümüz kelimelerini anlatmak için cümleye girerken "İnternet ortamında" ve "aslen" gibi kelimeler kullanıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…