Dost tarafından ihanete uğramak

ArkDesign

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, E ve H olmak üzere yakın dostlarım vardı; bu olay 1 gün önce gerçekleşti. Başından anlatmam gerekirse, 2 hafta önce ara tatilden bir gün önceki cuma, sevdiğim bir kıza açıldım. Bana, "Seni arkadaş olarak görüyorum," diyerek reddetti. Ben de "Peki, teşekkür ederim," deyip elini sıktım ve sınıfıma döndüm. (Kızla yaklaşık 2 hafta öncesinde bayağı konuşmuştuk.) Kız, eski sevgilisine çok takılmıştı; rüyalarına bile giriyordu. Tatilde, bana "Teklifin hâlâ geçerli mi?" diye sordu ve geri döndü. Ben de "Geçerli," deyip kabul ettim.

Ancak kız bana karşı biraz soğuktu. İlk ilişkim olduğu için ne yapacağımı pek bilmiyordum, fakat asla kalbini kıracak bir şey yapmadım; sadece aşırı ilgi gösterdim. Sonrasında, kız benden 2 gün sonra, "Olmuyor, yapamıyorum; anlık hevesle sana yazdım, pişman oldum," dedi. Ben de "Hayatında başarılar," deyip konuşmayı kestim. Kız beni özel hesabından çıkardı; ben de onu ana hesabımdan çıkardım. O andan beri, aynı sınıfta olmamıza rağmen hiç konuşmadık, göz teması bile kurmadık.

E ve H oldukça yakın dostlar, birbirleri için her şeyi yaparlar. Benim de sevdiğim dostlarımdı, ta ki bugüne kadar. Dün öğlen, sevdiğim kızın E ye açıldığını ve E nin de kabul ettiğini öğrendim. Ancak E bana hiçbir şey söylemedi. Ben, ona her şeyimi anlatmama rağmen bu durumu sakladı. Dün onların yanında olmadığım içindir diye düşündüm. Bugün özellikle onların yanında dolaştım. H, bir anda, "Dün akşam yazmadın mı falan?" diye E’ye sordu. O da "Yazamadım," dedi. Ben de laf arasında "Kim?" diye sordum, ama E konuyu geçiştirdi ve umursamadı.

Bir süre sonra H’ye sordum, o da, "E’ye sor, o söyler," dedi ve hafif aşağılayıcı bir tavır takındı. Ben de E’ye sormadım ve sınıfa döndüm. Bugün biraz durgundum. E ve H ile hiç göz teması kurmadım, konuşmadım ve bundan sonra da konuşmayı düşünmüyorum. Belki bir tek neden bana söylemediğini sorarım, o kadar. Kızın sevgilisi olmasında bir sorun yok; ona olan sevgim geçti zaten, aslında güzel bir kız değilmiş. Ama dostum dediğim kişinin bana böyle bir şey yapması gerçekten çok üzdü.

Son düzenleme:
Kız zaten seni istemiyor, arkadaşın niye onunla beraber olmasın? Kadın kimi seçerse o kazanır. İhanet yok ortada.

Kız zaten seni istemiyor, arkadaşın niye onunla beraber olmasın? Kadın kimi seçerse o kazanır. İhanet yok ortada.

Ben onunla olmasına bir şey demedim bana söylememesine dedim iyi okumamışsınız.

Söylemek zorunda da değil yine sorun yok.
Öyle dost anlayışı olmaz dostum. Tek kadın için arkadaşlığı hiçe saymaya hazır olmak, bu konunun karşı tarafını kıracağını bildiği için açmamak ilerde daha kötülerini de yapabileceği anlamına geliyor.

Bende öyle düşünüyorum ama bir pazartesi konuşup halletmeye çalışacağım. Alacağım muhtemel cevap kız istemedi olacaktır ama bilmiyorum hala terslerse arkadaşlığı keserim bir problem yok. Kız umurumda değil bana söylememesine kırıldım. Teşekkür ederim.

Sizce bir konuşmalı mıyım yoksa direkt soğuk yapıp arkadaşlığımı bitirmeli miyim? Büyük ihtimal kız istemedi diyecek.

Önerim aranızı direk kesip yeni arkadaşlıklar kovalamak olcak. Böyle arkadaş olacağına hiç olmaması daha iyi, bir kız için ara bozmayı hazır sayıyorsa zaten çok değer vermiyordur.

Önerim aranızı direk kesip yeni arkadaşlıklar kovalamak olcak. Böyle arkadaş olacağına hiç olmaması daha iyi, bir kız için ara bozmayı hazır sayıyorsa zaten çok değer vermiyordur.
Haklısınız teşekkür ederim fikirleriniz için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…