Dosya false positive olabilir mi?

EmEySs

Centipat
Daha fazla  
Faremin yazılımının olduğunu bilmiyordum, bu sitede yazılımın olduğunu söylemiş. Çok da güvenemedim açıkçası. Dosyanın VirusTotal ve Kaspersky sonuçları resimde. Sizce false positive mi?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2026-01-13 232521.png
    Ekran görüntüsü 2026-01-13 232521.png
    69,7 KB · Görüntüleme: 23
  • Ekran görüntüsü 2026-01-13 232813.png
    Ekran görüntüsü 2026-01-13 232813.png
    10,5 KB · Görüntüleme: 19
Son düzenleyen: Moderatör:
Faremin yazılımının olduğunu bilmiyordum, bu sitede yazılımın olduğunu söylemiş. Çok da güvenemedim açıkçası. Dosyanın VirusTotal ve Kaspersky sonuçları resimde. Sizce false positive mi?

Hocam bu tarz durumlarda eğer sadece 1 2 tanesi böyle gösteriyor ise içiniz rahat olsun %99.9 false positivedir.Tabi kaspersky gibi büyük antivirüs istisnaları hariç onlar diyorsa güvenmemekte fayda var.

Hocam büyük antivirüsler değilse ve 1 tane antivirüs diyorsa umrunuzda olmasın genellikle fake-positive verebiliyor bilinmeyen antivirüsler

Kaspersky.
Malwarebytes.
Avast harici diğerlerine bakma.
Hepsi kırmızı olsa bu üçü yeşil olsa bile %99 false Positive'dir.

Hocam bu tarz durumlarda eğer sadece 1 2 tanesi böyle gösteriyor ise içiniz rahat olsun %99.9 false positivedir. Tabii Kaspersky gibi büyük antivirüs istisnaları hariç onlar diyorsa güvenmemekte fayda var.

Hocam büyük antivirüsler değilse ve 1 tane antivirüs diyorsa umrunuzda olmasın genellikle fake-positive verebiliyor bilinmeyen antivirüsler.

Eyvalllah sağ olun.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı