Dosya indirip taratmak güvenli mi?

Edmond_Dantes

Decipat
Daha fazla  
Bilmediğim için soruyorum; bir dosyayı taramak için indirmemiz gerekiyor fakat varsayalım içinde zararlı yazılım var, indirdiğimizde zaten bulaşmış oluyor bu paradoksun çözümü nedir?
Örneğin bir dosyayı indirdiğimizde hackleneceğiz diyelim, indirip taratacağız. Tarayana kadar sistem gidecek zaten öyle değil mi?
Soru saçma gelmiş olabilir ama bilgim yok siber güvenlik konusunda, o yüzden merak ettim.

Bilmediğim için soruyorum; bir dosyayı taramak için indirmemiz gerekiyor fakat varsayalım içinde zararlı yazılım var, indirdiğimizde zaten bulaşmış oluyor bu paradoksun çözümü nedir?
Örneğin bir dosyayı indirdiğimizde hackleneceğiz diyelim, indirip taratacağız. Tarayana kadar sistem gidecek zaten öyle değil mi?
Soru saçma gelmiş olabilir ama bilgim yok siber güvenlik konusunda, o yüzden merak ettim.
Sanal makine de test edilebilir,karantinaya alınıp taratılabilir.

Hocam indirmeden de taratabiliyorsunuz diye biliyorum. Kaspersky kurun indirdikten sonra bir tam tarama patlatın bir şey olmaz büyük ihtimalle.

Bunu bilmiyordum , chatgptye sormuştum çalıştırmadan veya dosyayı açmadan da bulaşır demişti hatta bir şey indirmesen dahi bazı sitelere giriş yaptığında arkaplanda çalışan zararlı yazılımlar olabilir diyordu
Doğru demiş ama öyle bir site yapmak için Albert Einstein ın torunu gibi birşey olmak lazım

Bazı arkadaşlar açmadığın sürece güvenli demiş ama bazı virüsler indirince aktif oluyor. Şüpheli bir şeyi indirmeni hiçbir şekilde tavsiye etmem. Taratma olayını tam bilmiyorum ama indirmeden taratmak gibi bir muhabbet varsa daha iyi olur. Ayrıca taramaya ben olsam asla güvenmem bu işleri az çok bilen biri olarak, işini bilen bir hacker atlatabilir istediğini.

Net güvenilir diyemeyiz. Açmadan da bulaşabilen virüsler var, HDD'ye bulaşıyor. Onun için sanal makine şart, güvenmediğiniz dosyaları sanal makineden test ederek açabilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı