Dosya uzantıları .werd oldu

Virüsten sonra 2 tane txt gelmiş ve yanında ntuser gibi dosyalar var. Heralde dosyaları kurtarmak için sana key vereceğim diyor. Tabi ki inanmıyorum ama başka bir anlamı filan var mı?
Zararlının dosyaları zaten onlar. Resimdeki txt dosyanda da kimliğin var işte. Orada t1 ile bitiyorsa çözümü olabilir. Değilse kaç kere konuda yazılan önemli değilse format. Önemli ise yedekle seneler veya aylar sonra belki çözülebilir.

Benim hardisk komple werd sifrelendi bunu nasıl acabiliriz sınav ders notlarim hepsi içinde yardımcı olabilecek var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayara bir program indirdim. Daha sonra docx, txt vb. dosyaların sonunda. Werd yazıyordu. Eski hale getirdiğimde dosyalar çalışmıyordu bu çözülebilir mi?
Hocam herhangi bir bir çözüm bulabildin mi?
Yukarıda yazdıklarımı okuyun.
Nasıl bir yol izlemeliyim murat kardeşim? Pek bu işlerden anlamam.
Ben tüm dosyaları harici HDD içine attım tüm dosyalar fidye virüs var bu harici HDD çözüm bulana kadar sakliyimmi.

Yukarıdaki gibi kod mesajı geldi çözüm varmi.

Yok bulamadım format attım direk.

Böyle durumların oluşmaması için verileri harici bir HDD’ye de aktarmak lazım. Ben de bir kez yaşamıştım, allahtan önemli veriler değil, sağdan soldan indirdiğim şeylerdi. Format atmak zorunda kalmıştım, bilgisayar normale göre yavaşlamıştı çünkü.

Hocam bu gibi kimlik avcıları bilinmeyen siteler ve tuzak olan mailler yoluyla mı bilgisayarımıza bulaşıyor ?
Son zamanlarda olanlar İllegal yazılım aramak ve kullanmaktan oluyor. Önceki senelerde mail yoluyla daha çok bulaşıyordu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…