Dosya virüslü müdür?

UlughBeg

Hectopat
Yer
Semerkant
İyi sosyaller,

Biraz nostalji yapmak için eski oynadığım oyunlardan birine bakayım dedim. "Harry Potter and the phılosopher's stone" adlı oyunun hiçbir şekilde satışı mevcut değil. Oldgamesdownload adlı siteden Windows versiyonunu indirdim. Bir ZIP inmişti, 5KB olduğunu fark etmeden açtım . ZIP olduğu için pek korkmuyordum ama VirusTotal sonuçlarını görünce biraz şüphelendim. Aynı dosyayı bir sürü oyunun ismi ile paylaşmışlar. WinRAR exploit tarzı bir şey olabilir mi? Sizce nedir?

Tertemiz sonuçlar hocam.

Sonuçlar bende temiz görünüyor.

Tertemiz sonuçlar hocam.

Bende de aynı şekil sonuçlar temiz.
Hocam sonuçlar temiz ama 5KB'lik bir dosyayı paylaşmalarından şüphelendim. WinRAR exploit tarzı bir şey yapmışlar ise büyük ihtimalle anti-virüslerin virüsleri göremeyeceğini düşünüyorum. Ya da belki boş kalmaması için de oraya eklemiş olabilirler.

Olabilir çünkü 5KB olması imkansız gibi.

Site güvenli siteler arasında yer alıyor, siz yanlış dosyayı indirmişsinizdir. Gerçek dosyanın boyutu 353.4 MB yazıyor ama tabii gerçekten o boyutta olmayabilir, sizin dediğiniz gibi 5 KB da olabilir. Riske girip de indirmedim.

Mutlaka Ublock Origin ve bir antivirüs yazılımı kullanın.

Kullanıyorum hocam, resimde gösterilen buton üzerinden indirdim. Bir mega linkine atmıştı.

Dosya virüs değilmiş. Bir .html dosyasını .zip yapıp paylaşmışlar. HTML olarak, Visual Studio yardımı ile açınca kodlarını gördüm.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…