Dosyalar hem telefon hafızasında hem de ICloud'da yer kaplıyor

Storman01

Hectopat
Başlıktan da anlaşılacağı üzere iPhone telefonumda hafıza doldu ben de iCloud satın aldım ama fotograflar ICloud'a yedekleniyor bir kopyası da IPhone'da kayıtlı IPhone'dan silince ICloud'dan da siliniyor bunun bir çözümü yok mu? Çünkü çok saçma bunun mantığı yer açmak için değil mi? Bir de uygulamaları yedekleyemiyor muyuz, sadece fotograf ve dosyalar mı yedekleniyor?

Google fotoğraflarda ayarlar kısmında yer aç diye bir seçenek bulunuyor ve bu seçeneği seçtiğinizde fotoğraf/videoları cihazdan silip bulutta tutmaya devam ediyor. Benzer bir seçenek mutlaka iCloud'da da vardır.

Google fotoğraflarda ayarlar kısmında yer aç diye bir seçenek bulunuyor ve bu seçeneği seçtiğinizde fotoğraf/videoları cihazdan silip bulutta tutmaya devam ediyor. Benzer bir seçenek mutlaka iCloud'da da vardır.
maalesef kanka öyle bir özellik yok

maalesef kanka öyle bir özellik yok
Bu dandik telefonlara niye bu kadar para veriliyor anlamak mümkün değil yazılımı iyiydi hani?

"

iPhone’unuzda yer açma​

iCloud Fotoğrafları, iPhone’unuzdaki saklama alanından en iyi şekilde yararlanmanıza yardımcı olabilir. iPhone’da En İyi Saklama açıldığında, yer gerekli olduğunda yerden tasarruf eden sürümler iPhone’unuzda tutulurken tam çözünürlükteki fotoğraflarınızın ve videolarınızın tümü iCloud’da özgün biçimlerinde saklanır.
iPhone’da En İyi Saklama saptanmış olarak açıktır. Kapatmak için Ayarlar > [adınız] > iCloud > Fotoğraflar bölümüne gidin, sonra iPhone’da En İyi Saklama’ya dokunun.
"

Bunu bende merak etmiştim. İcloud'un fotoğraflar için mantığı şu evet buluta yedekliyor ama en kaliteli halini yedekliyor. Telefonda kalan fotoğraf ise boyutu oldukça düşürülmüş bir fotoğraf oluyor. Sen fotoğraflar uygulamasına girdiğinde bir fotoğrafı açtığında o fotoğrafın orjinal kaliteli halini internetten otomatik olarak indiriyor. Şimdi bu özelliği açıp kapatma imkanında var. Şu şekilde yapılıyor. Ayarlar> Apple Kimliği>İcloud>Fotoğraflar> İphone'da en iyi saklama
En iyi saklamayı seçtiğinde yukarıda anlattığım mantıkla fotoğraflar depolanıyor.

Şimdi bu özelliğin ne kadar iyi bir özellik olduğunu şöyle söyleyeyim. İphone saklama alanından baktığımda fotoğraflar 535 mb kullanıyor. Ama iclouddan baktığımda fotoğraflar 8.3 gb yer kaplıyor.

O attığın açık zaten ama onunla demek istediğimin uzaktan yakından alakası yok maalesef iki taraflı hafıza yer kaplıyor.

Bir önceki mesajda da dediğim gibi hafıza tam tersine ikisinde de aynı telefondan düşmüyor ama aynı zamanda da ICloud'da da yer kaplıyor uygulama için çözüm yok mu peki.

Bir önceki mesajda da dediğim gibi hafıza tam tersine ikisinde de aynı telefondan düşmüyor ama aynı zamanda da ICloud'da da yer kaplıyor uygulama için çözüm yok mu peki.
İphone saklama alanında fotoğraflar kaç mb kullanıyor. İcloudda kaç mb kullanıyor? Demin attığım mesajı tekrar okur musun altına ekleme yaptım.

Çözüm olarak İcloud kullanmayıp google fotoğraflar kullanabilirsin

iPhone saklama alanında fotoğraflar kaç MB kullanıyor. ICloud'da kaç MB kullanıyor? Demin attığım mesajı tekrar okur musun altına ekleme yaptım.

Bende tam tersiydi ama şimdi senin dediğin gibi oldu telefon uygulamaları %50'den fazla gösteriyor onu yedekleyemez miyiz peki.

Bende tam tersiydi ama şimdi senin dediğin gibi oldu telefon uygulamaları %50'den fazla gösteriyor onu yedekleyemez miyiz peki.
Telefon uygulamalarının kapladığı yeri azaltmak istiyorsan tek çözüm kullanmadığın uygulamaları kaldırmak. İcloud'a yedekleniyor ama fotoğraf yedeklemeleri gibi bir mantık yok orada.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…