Dosyalar truva atı tarafından gizlenmiş

a2stor

Hectopat
Eski bir flash belleğimi bilgisayara taktım ve sonra flash bellekte "dosyalar truva atı tarafından gizlenmiş" adlı bir klasör gördüm, klasörü açabildim açtıktan sonra içinde herhangi bir anormal dosya görmedim ve dosyayı sildim. Aktif olarak Kaspersky kullanıyordum Kaspersky flashı taktığımda yaptığı ilk taramada da sonrasında yaptığım tam taramada da bir tehdit bulamadı ve bu olay olduktan sonra bilgisayarı bir süre açık bıraktım herhangi bir trojan belirtisi görmedim. Yine de virüs bulaşmış olabilir mi?

Antivirüs programları bulmadıysa ve sizde bir belirti görmediyseniz neden bulaşmış olsun?

Antivirüs programları bulmadıysa ve sizde bir belirti görmediyseniz neden bulaşmış olsun?

Konuya tam hakim olmadığım için sormak istedim ayrıca Kaspersky harici herhangi bir antivirüs programından taratmadım. Belki bazı kişiler farklı antivirüsler tarafından da taratmam gerektiğini, yeterli olamayabileceğini söyleyebilir diye düşündüm.

Bir sorun olsa hesaplarınız çalınır, kredi kartlarınızdan paralar çekilir, şifreleriniz değiştirilirdi ve mailler gelirdi. Hiç biri olmadığına göre ya bir manyak 2 yıl sonra bunları yapmayı planlıyor ve önceden truva atını koydu ya da boşuna paranoyak davranıyorsunuz. İçinize sinmediyse farklı bir antivirüs programı da kullanabilir ve tarama yapabilirsiniz. Bunun haricinde yine yeterli olmayacağını ve bir şekilde truva atı olduğunu düşünüyorsanız temiz kurulum ile kökten sorunu çözebilirsiniz. İyi sosyaller dilerim.

2. dediğinizi biraz daha açabilir misiniz?

Biri 2 yıl sonra bunları yapmayı planlıyor ile başlayan cümlenizi. Böyle bir şey nasıl gerceklesebiliyor önceden hazırlık gibi bir şey mi anlayamadım.

Ayrıca farklı bir antivirüs taraması için öneriniz var mı? Kaspersky Free yeterli gelmemiş olabilir mi? Ayrıca bugün Kaspersky ile yaptığım tam tam taramada dün yaptığım tam taramaya göre 100 bin daha fazla dosya taradı. Bu normal mi?

Biri 2 yıl sonra bunları yapmayı planlıyor ile başlayan cümlenizi. Böyle bir şey nasıl gerceklesebiliyor önceden hazırlık gibi bir şey mi anlayamadım.
Virüs dosyasını yükletir fakat çalıştırmaz. 2 yıl sonra birden çalıştırır. Şu an olmasa bile ileride böyle bir şey olabilir. Fakat böyle bir şeye pek ihtimal vermiyorum, en uç şeylerden biri. Dediğim gibi eğer şüpheniz varsa temiz kurulum yapıp arınabilirsiniz.

Hocam içinize sinmiyorsa ciddiyim format atın kafanız rahat rahat kullanın. Merak etmeyin virüs bulaşmış olsa bulunurdu. Siz yine de başka bir antivirüs programı ile de tarama yaptırın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…