Dosyaları şifrelemenin en güvenli yolu

Bir ara bruteforce için bir .txt dosyası indirmişim. Boyutu baya büyüktü. Nasıl uğraştıklarını bir görseniz her şeyi yazmışlar neredeyse. Eğer çok önemli bir dosya şifreliyorsanız bu tarz yazılarda koyacağınız şifreyi aratabilirsiniz.

GB lerce veri olanlarda var diyorlar o kadar var mı acaba?
Ama kimse normal bir dosya için algoritma yazmak istemez bence.

WinRAR şifresinin güvenli olup olmadığını sormamın nedeni ise Yandex Disk gibi bulut servislere fotoğraf yüklerken şifreli .rar olarak yüklemek istiyorum. Çünkü bulut servisleri yüklediğimiz dosyalara ulaşabiliyormuş ve aile fotoğraflarımın erişilmesini istemem. Resimler devlet sırrı sayılmadığına göre orta seviye bir parola rahatlıkla koruyabilecek değil mi?

Ama kimse normal bir dosya için algoritma yazmak istemez bence.
Çok fazla kombinasyon yazıyor hocam. Genelde önemsiz yerlere kolayca kaydolmak için kullandığım bir şifre vardı, arattım ve o şifre yazıyordu. Artık nasıl çalışıyorsa kafaları yazmışlar her şeyi.
Resimler devlet sırrı sayılmadığına göre orta seviye bir parola rahatlıkla koruyabilecek değil mi?
Korur hocam.

Tabi ki nette şifre için siteler var nasıl algoritma oluşturacağınızla ilgili bir bakın ama oradan almayın sadece örnek alın.
.
Ben onların ortak bir veri havuzu olarak biliyordum bulan listeye ekliyor yoksa kimse o kadar text yazamaz bence.
Ayrıca o liste ne kadar büyükse bulunması da bir o kadar zorlaşır şans işi biraz.

Klavyenin üzerine 16 haneli şifre oluşturacak şekilde oturun (ben genelde gözlerimi kapatıp rastgele tuşlara basarım ) ardından oluşan şifreyi güvenli mi diye buradan kontrol edin:

33 asır iyi bir süre gibi görünüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…