USB UEFI Windows 10 kurdum, yedeklerimi D ye koydum, C biçimlendirdim, lakin disk MBR hatası vardı, MBR hatasını düzeltmek için diskleri biçimlendirmek gerekmiş.
Yerel disk D'deki dosyalarımı silmeden nasıl format atabilirim?
USB UEFI Windows 10 kurdum, yedeklerimi D ye koydum, C biçimlendirdim, lakin disk MBR hatası vardı, MBR hatasını düzeltmek için diskleri biçimlendirmek gerekmiş.
Yerel disk D'deki dosyalarımı silmeden nasıl format atabilirim?
Şahsen kendi formatımda şöyle bir olay oldu:
Bilgisayarı formatlamak için USB'yi taktım. Birkaç adım sonra ekrana bir seçenek geldi. İlk seçenekte dosyaları koruyarak sadece Windows'u kuracaktı. Diğer seçenekte ise tüm dosyaları silip Windows'u kuracaktı. İlkini seçmeme rağmen D diskindeki dosyalar silinmedi. Ancak siz yinede ne olur ne olmaz Dosyalarınızı bir yere yedekleyin veya herhangi bir harici diske yazın.
Dosyaların kaybolmasın istiyorsan BIOS ayarlarını legacy'ye alacaksın Otheros seçeceksin CMS açacaksın ve formata başlayacaksın bu şekilde MBR uyarısı vermez. Ancak UEFİ olarak kurmamış olursun. Dosyalarını başka bir HDD veya belleğe atıp temiz kurulum ile BIOS ayarlarını da UEFI ayarlarına alıp tekrar format atabilirsiniz.